Muş Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan, 15 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili öğrencilerin uyması gereken konularla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Muş Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan Pazar Günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili açıklamalarda bulundu. YGS’ye girecek öğrencilere başarılar dileyen Arslan, “Velilerimiz öğrencilerimizi kaygılandıracak, heyecanlandıracak, endişelendirecek, sınavı ölüm kalım meselesine dönüştürülmesi gibi davranışlardan uzak durmaları hususunda dikkatli olmalıdırlar. Pazar günü saat 10. 00’da başlayıp 12. 40’da bitecek sınav, Muş ilimizde, 8 bina üniversite de 30 bina ise Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullar olmak üzere toplam 38 bina ve cezaevinde yapılacaktır. 533 salonda 8 bin 978 aday öğrencilerimiz, 160 dakika sürecek sınavda 160 soruyu cevaplayacaklardır” dedi.
Arslan, “Sınavda son gün ders çalışmayı bırakmalı ve psikolojik olarak sınava hazırlanmalısınız. Sizi sinirlendirecek ve moralinizi bozacak olaylardan uzak durmanız çok önemlidir. Sınavı bir ölüm kalım meselesi gibi gören aşırı panik aile bireyleri ve arkadaşlarınızın tesirinde kalmamalısınız. Pozitif enerji aldığınız kişilerle vakit geçirmeniz sizi rahatlatacak ve dinlendirecektir. Sınav akşamı belgelerinizi mutlaka hazırlayarak yanınızda götürmeyi unutmayınız. Okullarımız cumartesi açık olacaktır. Sınava gireceğiniz binayı, salonu önceden görünüz. Sınavın başlamasına en az bir saat kala sınavın yapılacağı binada olmalısınız. Sınavdan önceki gece çok erken uyumaya çalışmamalısınız. Daha önceki zamanlarda olduğu gibi normal yatış saatinde uyumaya özen gösterin. Erkenden uyumaya çalışmanız, sınav heyecanıyla birleşince uykunuzun iyice kaçmasına sebep olabilir. Sınav öncesinde hafif bir akşam yemeği yemeniz ve sınav sabahında da normal bir kahvaltı yapmanız çok önemlidir. Fakat bu kahvaltı midenizi bozacak şekilde olmamalı. Sınavda rahat edebileceğiniz bir kıyafeti tercih edin” şeklinde konuştu.