Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından fırın ve imalathanelere beş ekiple birlikte eş zamanlı gece denetimleri yapıldı.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırın ve imalathanelere beş ekiple gece eşzamanlı denetimler yaptı. Denetlenen 48 fırından 30 tanesine tespit edilen eksikliklerden dolayı yasal işlem yapılarak idari yaptırım tutanağı düzenlendi.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, "Çeşitli periyotlarda düzenlemiş olduğumuz fırın ve imalathanelere 5 ekip ile eşzamanlı olarak denetimler gerçekleştirdik. Bu denetimler kapsamında denetlenen 48 fırından 30 tanesine yasal işlem uygulandı. Sabaha kadar devam eden denetimlerde işçilerin portör muayene kartları, iş elbiseleri, hamur yapılan tekneler, işçilerin saç sakal kontrolleri, soyunma odaları, hamurların bekletildiği odalar, un çuvallarının saklandığı ambarlar, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, dezenfekte, paspas temizliği, havalandırma sistemleri, etiketler, tuvaletlerin temizliği, ekmek gramajları, işyeri açma ve hafta sonu tatil ruhsatları kontrol edildi" dedi.

Halk sağlığını yakından ilgilendiren tüketim maddelerinin üretimine yönelik denetimlerin devam edeceğini ve kesinlikle tolerans tanınmayacağını kaydeden Akbulut, "Denetimlerde fırın işletmecileri ve işçilere uyarılar yapıldı. Halk sağlığını etkileyen ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için denetimlerimiz devam edecek. Vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması durumunda Denizli Belediyesi’nin 153 numaralı telefonuna şikayetlerin iletilmesini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.