Edirnelilerin ‘Aykırı Kumpanya’ isimli müzik gösterisiyle yakından tanıdığı tiyatrocu, sosyolog, televizyon yapımcısı, politikacı ve Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi Enver Aysever, ‘Bize Sağanak Aşk Lazım’ isimli şiir kitabıyla Edirne 5. Kitap Fuarı’na renk kattı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kitaba ismini veren ‘Bize Sağanak Aşk Lazım’ isimli şiir okudu.

Edirne 5. Kitap Fuarı, üçüncü gününde birbirinden değerli yazarları ağırladı. Canan Tan, Ayşe Kulin, Ergun Poyraz, Enver Aysever, R. İhsan Eliaçık, Üstün Dökmen okuyucularıyla bir araya gelerek, kitaplarını imzaladı. Edirne 5. Kitap Fuarı’na hafta sonu Edirneliler büyük ilgi gösterdi. 7’den 70’e herkesin yer aldığı kitap fuarının üçüncü günü Enver Aysever’in söyleşisi ile sona erdi.

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayında gerçekleştirilen söyleşide Edirnelilerin ‘Aykırı Kumpanya’ isimli müzik gösterisiyle yakından tanıdığı Enver Aysever, yeni çıkardığı ‘Bize Sağanak Aşk Lazım’ isimli şiir kitabında yer alan en güzel şiirleri Edirneliler için okudu.

Yazdığı şiirlerin öykülerinden de bahseden, zaman zaman toplumsal sorunlara da yer veren Aysever, şehrini seven insanları çok sevdiğini ancak şehirleri insanlardan çalanlardan ise çok hoşlanmadığından bahsetti. İstanbul’da yaşadığı yerlerin kendisinden alındığını, çocukluğunun çalındığını ifade eden Aysever, “Şehirlerin güzelliği o şehrin geleneğinin sürmesinden gelir. Edirne’ye gelip de gezdiğim zamanlar iyi kötü Edirne’nin kendisini korumuş olmasının, geleneklerini korumuş olmasının buradaki insanlar açısından büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Belleksiz toplum ölür. İstanbul’a böyle hoyrat davranmalarına rağmen İstanbul halen direniyor, bize gülümsemeye çalışıyor” ifadelerine yer vererek İstanbul’un 1980’lerine dair yazılmış ‘Mavi’nin Luna Şarkısı’ isimli şiirini hayranlarına okudu.

Davet üzerine sahneye çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, kitaba ismini veren ‘Bize Sağanak Aşk’ lazım isimli şiiri okudu. Gürkan’ın okuduğu şiir büyük beğeni topladı.