AK Parti Mersin Milletvekilleri ile merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin halkının Mevlit Kandili’ni kutladılar.
AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, yayınladığı mesajda, Hz. Muhammed’in kameri takvime göre doğum yıl dönümünün kutlanmaya en layık gün olduğunu vurguladı. Bozkurt, “Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun getirdiği evrensel değerler ışığında, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini idrak edip kendimizi her defasında muhasebeye tabi tutup Muhammedi bir hayat gayreti içerisinde olma zamanıdır” dedi.
İnsanlığın, çok çetin sınavlardan geçtiği günleri yaşadığına işaret eden Bozkurt, yerel, bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan sorunların, zaman zaman vahim sonuçları da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Bu manevi iklimler vesilesiyle son vahyin daha iyi anlaşılması, gelecek nesillere aktarılması için çaba sarf etmeli, yüreklerimizdeki sevginin içimizdeki kin, öfke ve nefreti bitirmesi gerektiği muhasebesini yapmalıyız. Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’nin, tüm insanlığa rahmet, sevgi, huzur ve barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, bütün vatandaşlarımızın, yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ve İslam aleminin Mevlit Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik eder, daha nice kandillere sağlık ve afiyet içerisinde erişmelerini dilerim” ifadelerini kullandı.
AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de Mersin halkının Mevlit Kandili’ni kutlayarak, şunları kaydetti: “Bütün insanlık için karanlıklardan aydınlığa, zulmetten nura geçişin iftihar vesilesi olan Sevgili Peygamberimizin rahmet yüklü mesajları ve ahlaki yapısı, bütün insanlık için mükemmel bir örnek olmaya devam etmektedir. Çünkü o Kur-an’ın Ahlakı ile ahlaklanmıştır. Şerefli insan olma yolunda ilerlerken Peygamberimizin hayatının hepimize örnek olmasını diler, tüm Mersinli hemşerilerimin ve bütün İslam aleminin Mübarek Mevlit Kandili’ni tebrik eder, bütün Müslümanlara huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”
AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise Hz. Peygamberin, Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürdüğünü, bununla birlikte ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktardığını kaydetti. Hz. Muhammed’in, insanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ ettiğini dile getiren Uzun, şöyle devam etti: “Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek Mevlit Kandili nedeniyle başta tüm Mersinli hemşehrilerimiz olmak üzere bütün İslam aleminin kandilini tebrik ediyor, Yüce Allah’tan, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hakim olduğu günler nasip etmesini diliyorum. Bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarınızın kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da yayınladığı mesajda, kandillerin sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlendiği müstesna zamanlar olduğunu belirterek, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlit Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Bu mübarek gece Peygamber Efendimizin (S.A.V) dünyayı onurlandırdığı gecedir. Böyle günleri ve geceleri vesile kabul ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı arttırmalıyız. Bu vesile ile hemşehrilerimizin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, ülkemizin ve milletimizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.