İsrail medyasında yer alan habere göre Yair Golan "Özellikle Müslüman Kardeşler etkisi altında güçlü İslami tercihi olan bir parti tarafından yönetildiği süreceTürkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetine maruz kalınacağı açıktır" dedi.
Oda TV’nin İsrailli Timesofisrael.com sitesinin dayandırdığı haberde Golan;
"Ben doğrudan bir düşmanlık içine girmek istemiyorum, bu akıllıca bir tutum olmaz. Türkiye halen güçlü ve büyük bir ülkedir." diyen Golan, Türkiye ile İsrail arasında belirli menfaatlerin olduğunu ve Türklerle gerilim, yatıştırmak zorunda olduklarını belirterek "Tabii ki kendi değerlerimiz çerçevesinde oldukları müddetçe" ifadelerini kullandı.
Yair Golan “Begin-Sadat Center Stratejik Eğitimler Kurumu” tarafından düzenlenen,"İsrail Savunma Kuvvetlerinin mevcut çabaları" konulu konferansta konuştu.
Golan "Türkiye'yi sorunlu bir kurum olarak görüyorum. Oldukça karmaşık ifadeleri var" dedi ve devam etti. "Rusların da Türklerle yakın zamana kadar oldukça karmaşık muhabbetleri olmuştu. Halen de durum aynıdır. Evet, kesinlikle ortada karmaşık bir durum mevcut."
Golan’ın, askeri bir yetkili olarak alışılmamış bir şekilde ilerlemekte olan diplomatik sürecin yanı sıra görüşlerini dile getirmekten de çekinmemesi ayrıca bu görüşlerin resmi görüşler mi olduğu yoksa kendi görüşleri mi olduğu kesinlik kazanmadı. 

Kaynak: Ülke Haber