Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, demokrasinin beşiği olarak bilinen Aydın’da partilerin ve adayların demokrasi mücadelesinin dostluklara zarar vermemesini diledi. Ülkenin en çok pozitif enerjiye dostluklara ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Çetindoğan, “Herkesi 7 Haziran’a kadar anlayış ve hoşgörüye davet ediyoruz. Seçim yarışı hiç kimsede dargınlığa neden olmasın” dedi.
Özellikle küçük yerleşim yerlerinde seçim öncesi bir çok dostun siyasi tartışmalar yüzünden arasının açıldığını, her gün birlikte sabah kahvesini içen iki komşu esnafın birbiri ile görüşmez hale geldiğini belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Bugüne kadar onlarca seçim atlattık. Maalesef her seçim bir demokrasi yarışı olarak algılanması gerekirken, gerek siyasiler gerekse tarafları birbirlerini aşırı derece yıpratıp seçimden sonra birbirlerinin yüzünü bakamayacak şekilde davranabiliyor. Bu da bizleri gerçekten çok üzüyor. Bu nedenle gerek siyasilerimizi gerekse esnafımızı ve vatandaşlarımızı hoşgörülü siyasete davet ediyorum. Bugün birlikte çayını kahvesini içen her dostun 8 Haziran sabahı da aynı dostluğunu devam ettirmesi lazım. Kimse dostluğunu 7 Haziran seçimlerine endekslemesin” diye konuştu.
“ÜLKENİN EN ÇOK BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”
Türkiye’nin her seçim dönemi öncesi kritik noktaların eşiğine sürüklendiğini ve bu konuda siyasiler kadar vatandaşların da uyanık olması gerektiğini belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Herkesin görüşüne, siyasi sempatisine saygı duyalım. Siyaset konuşanlar ve siyasi tartışma yapanlar da kesinlikle sınırları aşmasın. Bu ülkede yaşanan sorunların temelinde hep sürtüşme ve siyasi gerilimler yer almıştır. Bu nedenle tüm esnafımızın 7 Haziran akşamına kadar daha duyarlı davranmasını istiyorum. Siyaset yüzünden kimse kimseyi incitmesin. Herkes görüşünü rahat bir şekilde açıklasın, ancak 8 haziran günü de başarılı olanı tebrik etmeyi de bilsin” diyerek seçimlerin geçim derdinde olan esnafı birbirine küstürülmemesini diledi.