Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Meyveli Beyaz Peynir" projesi, "3. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı" yarışmasında finale kaldı.
Gıda ve tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak, sektörün rekabetçiliğini artıracak çözümler bulmak, yeni teknoloji ve üretim metotlarına ulaşmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin organizasyonunda düzenlenen "3. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı" proje yarışmasında Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan "Meyveli Beyaz Peynir" projesi finale kaldı. Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Büşra Yılmaz ve Tuğbanur Aydın’ın projesi jüri tarafından ilk 60 proje arasına girdi. Yarışma için hazırlanan "Meyveli Beyaz Peynir" projesinin proje danışmanı Ulubey Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ali Göncü, her yıl çeşitli yarışmalara gönderdikleri projelerin Ordu Ünivesitesi’ni başarıyla temsil ettiğini söyledi.
"ÇOCUKLARIN PEYNİR TÜKETİMİNİ ARTTIRMAK"
Projenin ayrıntılarını ve proje ile birlikte amaçladıkları hedefler hakkında bilgiler veren Göncü, "Öğrenci arkadaşlarımızla 12 proje hazırladık, bunlardan bir tanesi olan ‘Meyveli Beyaz Peynir’ projemiz yarışmada finale kaldı. Projenin çıkış noktası, ürünlerimizi katkı maddelerinden arındırılmış daha sağlıklı, yeni ürünler üretmeyi hedefledik. Bu yılda onlardan bir tanesi olan bu projeyi hazırladık. Peynirin içerisinde çeşit çeşit farklı ürünler kullandık. Meyvelerimizi daha önce küçük parçalar haline getirip, işlemlerden geçirdikten sonra peynirle buluşturduk. Bu proje ile amaç, çocukların peynir tüketimini arttırmak, yeni farklı bir ürün ortaya koymaktır" dedi.