28 Şubat post modern darbenin yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Malatya İmam-Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Kayaduman, “28 Şubat Kara Bir Leke Olarak Tarihe Geçti” dedi.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Malatya İmam-Hatipliler Derneği, “Yakın tarihimizin, birçok insanı mağdur edip işinden eden ve acımasızca mahkûm kılan post modern darbesi 28 Şubat’ın yıldönümünü yaşıyoruz” dedi.
Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat’ın kara bir leke olarak tarihe geçtiğini ifade eden İbrahim Kayaduman şunları söyledi:
“Özellikle mütedeyyin vatandaşlarımızı fişleyip alabildiğine tedirgin ederek dünyalarını altüst etmek suretiyle, maneviyatını bozan ve mazlumun ahını alan 28 Şubatı gerçekleştirenleri maalesef hüsn-ü zanla anamıyoruz. Failleri, eğitimi allak bullak ederek "Dini Éğitim"in önünü kesmeye yönelik keskin önlemlerle bir nesli şuursuz, idealsiz ve hedefsiz hâle getirmeyi başarmış, böylece de dindar halkımızdan hayli beddua almış bulunmaktadırlar”
28 Şubat döneminde İmam- Hatip Liselerinin dört bir yanda kıskaca alınarak üniversiteye girişlerinin çeşitli oyunlarla engellendiğini belirten Kayaduman, “Bu süreçte birçok imam hatip okulunun kapısına kilit vurulmuş, başörtülü kızlarımız acımasızca hakaret ve tahkirlere maruz bırakılarak, fiziki ve psikolojik baskı altında tutulmuş, bazı mabetler kapatılmış, Yüce Allah’ın kelamı yüreklere hapsedilmeye çalışılmış, inançlara pranga vurulmuş, bunun neticesinde nice canlar yakılmış ve yuvalar dağıtılmıştır, insanlarımızın gelecekleri alenen çalınmıştır. Bir nesil heba edilmiştir” dedi.