Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, geçtiğimiz hafta Osmaneli’ndeki futbol müsabakasında yaşanan olaylar ilgili kendini bilmez birkaç taraftarın galeyana gelip sahaya atladığı ve üzücü olayların yaşandığı belirtti.
Serkan Yıldırım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de maçta olduğunu ve maçı 90 dakika seyrettiği belirtti. Yıldırım, “Güzel bir maç ve çok heyecanlı, hakikaten maçtan büyük bir zevk aldık seyrederken. Topçular hırslıydı ve sahada oynayan tüm topçuları tebrik ediyorum. Son 5 dakikasında herhalde orda birkaç kendini bilmez diyeyim, birkaç tane çok değil taraftarı ganyana getirdi sahaya atladı. Bunlara poliste orada müdahale etmek zorunda kaldı. Üzücü oldu, üzüldük. Güvenlik zafiyeti aslında çok fazla yoktu. Osmaneli gibi sakin bir yerde böyle olayların çıkması şaşırtıcı. 3, 5 tane kendini bilmez diyelim, alkol almış herhalde onların ortalığı galeyana getirmesiyle sonucu bu olaylar çıktı. Sonrasında jandarmamızda müdahale etti. Sahaya atlayanlar çoğalması üzerine ve maçında bir taraftan devam etmesi sonucu polis mecburen biber gazı sıktı. Mecbur kalmasaydı herhalde sıkmazlardı, ama üzücü oldu. Yaralanan 5 civarında polisimiz var, bu polislerimize geçmiş olsun diyorum. Bizim polisimiz sonuçta kimse böyle bir şey olsun istemez. Olaylara karışan arkadaşlarımızda mutlaka üzülmüşlerdir” dedi.
“BİLECİKSPOR’LA BİRLEŞME NEDEN OLMASIN”
Şampiyon olduklarını ve arkadaşlarının hala şampiyonluk sevinci yaşadıklarını bildiren Yıldırım, “Mutlaka kulüp başkanımız, arkadaşlarımız ve idareci arkadaşlarımızla oturup bir değerlendirme yapacağız. Ne yapabiliriz, önümüzdeki sene ilimizi en iyi şekilde nasıl temsil edebiliriz diye bunun hesaplarını yapacağız ve bu anlamda mutlaka görüşmeler olacak. Bilecikspor’la birleşme gibi böyle kulaktan kulağa gelen bir durum var, kulüp içinde olsun dışında olsun konuşuluyor ama şuanda daha hiç kimse oturup ta bunu düşünmedi. Böyle bir zemin oluşursa, sonuçta Bilecikspor Özel idarespor olursa neden olmasın hoş olur” dedi.