Konya’nın Kulu ilçesinde, ilçeye sabit bir araç muayene istasyonu isteyen sanayi esnafı ve vatandaşlar, Ankara Yolunu bir süre trafiğe kapatarak protesto yürüyüşü düzenledi.
Geçtiğimiz günlerde Cihanbeyli ilçesinde sabit araç muayene istasyonu için temel atılmasının ardından, Kulu’da sanayi esnafı, ilçelerinde binlerce araç bulunurken, sabit araç muayene istasyonu yapılmamasına tepki gösterdi. Bugün Konya’dan ilçeye gelen seyyar araç muayene istasyonu da tepki için Emniyet Müdürlüğü bahçesine çektirildi. Konu ile ilgili olarak, Kulu’da bulunan siyasi partilerin ilçe başkanları da sanayi esnafına destek verdi. Toplanan kalabalık hazırladıkları dövizlerle bir süre Kulu Sanayi Sitesi’nden Kırkahvesi mevkisine kadar olan bölümde Konya Ankara Karayolu’nu trafiğe kapattı.
Esnaflar, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız’ı da davet ederek, eleştirilerini iletti. Başkan Ahmet Yıldız da, bir aracın üzerine çıkarak kalabalığa hitap etti. Başkan Yıldız, kendisinin araç muayene istasyonunun ne Cihanbeyli’ye, ne de Kulu’ya kurulmamasını, ancak her iki ilçenin ortasında bir yere yapılmasını isteyerek ilgililere bildirdiğini söyledi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yaklaşık 2 saate yakın süren yol kapatma ve protesto gösterileri, Çarşı Merkezi Atatürk anıtı önüne kadar süren yürüyüş ve basın açıklaması ile sona erdi. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kulu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Yurttaş da, siyasi parti ilçe başkanlarının bu işin üstüne giderek gerekenin yapılmasına çalışacaklarını belirterek, gerekirse eylemlere devam edeceklerini ifade etti.