Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Çamlıyayla ilçesinin önemli turizm destinasyonlarından kültür turizminde Türkiye çapında üne kavuşmuş, adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirtti.
Vali Çakacak, ilçe ziyaretleri kapsamında Çamlıyayla’ya ilk ziyaretini gerçekleştirerek, bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Kaymakamlık binasında Kaymakam Gülhani Ozan Sarı ve ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Çakacak’a, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala da eşlik etti. Burada Kaymakam Sarı’dan ilçe hakkında bilgi alan Çakacak, Çamlıyayla’nın önemli turizm destinasyonlarından kültür turizminde Türkiye çapında üne kavuşmuş, adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurguladı. Çakacak, ilçenin doğa turizminde girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Kamuyu yönetenler olarak hedeflerinin vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Çakacak, “Vatandaşlarımızı ilgilendiren her konuda, onların sorun ve ihtiyaçlarında her zaman halkımızın yanındayız. Bizler bu görevlerde vatandaşlarımıza hizmet etmek için bulunuyoruz. Vatandaşımızın her türlü derdi ile hemhal olmalıyız. Kamu kurumlarımızın kapıları vatandaşlarımıza her zaman açık olmalıdır. Ahi Evran’ın temel prensiplerinden ‘elin, kapın, sofran açık olsun’ öğretisini hayatımızın tümüne aktardığımızda devlet-millet bütünleşmesini ve kucaklaşmasını sağlamış oluruz. Vatandaşımıza devletimizin sıcak şefkat elini uzatırsak, vatandaşın gönlünde taht kurarız. İlçemizde yaptığınız hizmetler ve sunduğunuz katkılardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ile makamında bir araya gelen Çakacak, Tepebağlı‘ya başarı dileklerini iletti. Tepebağlı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Çakacak’a nezaketinden ötürü şükranlarını sundu.
Çamlıyayla Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı da ziyaret eden Çakacak, Başkan Emin Sakallı’dan oda faaliyetleri ile ilgili bilgiler aldı. Çakacak, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ederek güvenlik teşkilatı mensuplarına başarılar diledi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde de incelemelerde bulunan Çakacak, Çamlıyaylalı kadınlarca üretilen dünyaca ünlü iğne oyası ürünlerini ve el emeği göz nuru eserleri yakından inceledi. El işi ürünlere hayran kalan Çakacak, kurum müdürü Ayşe Ulaş, usta eğitmen Dilek Çiğdem ve kursiyer kadınları kutladı.