Pasinler Belediye Başkanlığı tarafından, yurda kaçak yollarla giren mülteciler için yardım çadırı kuruldu. Çadırda yiyecek ve giyecek yardımı yapılırken, kaplıcalardan da istifade etmelerine imkan tanınıyor. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Onlara yardım etmek bizim insanlık görevimizdir” dedi.

Afganistan’dan Taliban ve DEAŞ’ın zulmünden kaçan binlerce mültecinin yol güzergahında bulunan Pasinler, insanlık adına önemli bir görev üstlendi. Pasinler Belediyesi tarafından ilçenin doğu girişine kurulan yardım çadırı, mültecilerin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Günlerce aç ve susuz kalarak çeşitli yollarla Türkiye’ye getirilen Afganistanlı mültecilerin imdadına sessiz kalmayan Pasinler Belediyesi, kurduğu yardım çadırında sıcak bir ortam hazırladı. Yiyecek, su ve giyim yardımda bulunan Pasinler Belediyesi, halktan ve öğrencilerden de destek görüyor. Mültecilerin kaplıcalarda banyo yapmalarına da imkan tanıdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, bunun bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

Başkan Sertoğlu, “Afganistan’dan, anayurtlarında gördükleri zulüm karşısında yollara düşüp ilimizden, ilçemizden her gün onlarca, yüzlerce kişilik gruplar halinde geçen bu hayatları çalınmış gençlerin hali içler acısı. Afganistanlı mültecilerin aç susuz çıktıkları bu yolculuklarında, umutsuz ve amaçsız yüreklerine bir nebze dokunabilmek, bir dost eli hissedip dinlenmelerini sağlamak için belirlediğimiz alanı, kısa zamanda ilçe halkı ve hatta üniversite öğrencileri doldurdu. Vatanlarından kaçarak topraklarımıza kadar türlü zorluklarla gelen bu mülteci gençlerden dinlediğimiz feryat niteliğindeki sözler, tüyler ürpertici! ‘Bizi öldürün ama geriye göndermeyin, biz terörist olmak istemiyoruz. Gençleri zorla örgüte dahil ediyorlar, karşı çıkanları da öldürüyorlar’ diye yakınan bu insanlara yardım etmek bizim vicdani görevimizdir. 21. Yüzyılda yaşanan bu insanlık ayıbına daha fazla tepkisiz kalamazdık. Bu nedenle bir yardım çadırı kurduk. Burada tüm ihtiyaçlarını temin ediyoruz. Banyolarını yapıyorlar, karınlarını doyuruyorlar ve yeni giysiler veriyoruz. İlçe halkımız ve üniversite öğrencilerimiz de buraya gelerek çeşitli yardımlarda bulunuyorlar. Daha sonra otobüslerle bu mültecileri Erzurum’a gönderiyoruz” diye konuştu.