Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, toplam 25 milyon TL’lik yatırımla Mersin’e İşitme Engelliler İlkokulu, İşitme Engelliler Lisesi, Otistik Eğitim Merkezi, 20 derslikli İş Eğitim Merkezi ve Türkiye’de bir ilk olacak İşitme Engelliler Anaokulu yapılacağı müjdesini verdi.

Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri kapsamında Mersin İşitme Engellilerin Eğitimine Destek ve Kalkınma Derneği ile Çankaya İş Okulu tarafından hazırlanan 2 projenin tanıtım toplantısına katılarak, toplam 145 bin TL’lik hibe çeklerini teslim etti. Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Güzeloğlu, Mersin’deki ilk icraatının Valilik binasına engelli vatandaşlar için asansör yaptırmak olduğunu belirten Güzeloğlu, “Aslında engelli olmayan fakat engellerini kaldırmadığımız için bizim sorumlu olduğumuz vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırdık, kaldırmaya da devam edeceğiz” dedi.

Engelli gençlere verdiği sözü anımsatan Güzeloğlu, “Beş derslikli aslında onlara yetmeyen eğitim binasında yaşadığınız çileniz, bizim çilemizdir dedik. Bu yıl bu sözümüzü gerçekleştirmenin coşkusunu yaşıyoruz. Toplam 25 milyonu aşan bir yatırımla Mersin’de 5 okul yapımına başlıyoruz. Bunlar İşitme Engelliler İlkokulu, İşitme Engelliler Lisesi, Otistik Eğitim Merkezi, Türkiye’de bir ilk olan İşitme Engelliler Anaokulu ve 20 derslikli İş Eğitim Merkezi. Bu tesislerimizle artık engelli gençlerimize sahip ailelerimizin çocuklarını güvenle eğitime emanet edeceği, gençlerimizin topluma kazandırılmasında, özgüven kazanmasında, hayatla buluşmasında en iddialı kent Mersin oldu. Mersinimize ve siz özel gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Sosyal Destek Projeleri’nin bugüne kadar 687 bin Mersinliye ulaştığını aktaran Güzeloğlu, bu çerçevede hazırlanan “Beni Duy, Beni Anla” ve “Özel Sporcular Ligde-2” projelerinin de çok anlamlı olduğunu dile getirerek, “Beni duy, beni anla diyen gençlerimize diyoruz ki, biz sizi duyuyoruz, sizi anlıyoruz. Gönül köprüsüyle sizin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Törende engelli sporcularla penaltı yarışması da yapan Güzeloğlu, daha sonra “Beni Duy, Beni Anla” projesi için İşitme Engellilerin Eğitimine Destek ve Kalkınma Derneği Başkanı Abuzer Özer’e 80 bin, “Özel Sporcular Ligde-2” projesi için Çankaya İş Okulu Spor Kulübü Başkanı Nejla Göktaş’a ise 65 bin TL’lik hediye çeklerini teslim etti. Güzeloğlu, bu sırada, “Çankaya İş Okulu ile biz komşuyuz. Ayşe teyzeniz her gün bana ‘Bu okulu hak ettiği yere taşımazsan, yaptığın hiçbir işi takdir etmeyeceğim’ dedi. Ben de hem ona hem size verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu bugün doyasıya yaşıyorum” şeklinde konuştu.