EuroCup Kadınlar E Grubu’nda mücadele eden AGÜ Spor, gruplardaki 4. maçında İstanbul Üniversitesi’ni konuk edecek.

Gruplardan çıkabilmek adına konuk edeceği İstanbul Üniversitesi maçı hazırlıklarını aralıksız sürdüren AGÜ Spor, program kapsamında maçın oynanacağı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde toplandı. Antrenör Ayhan Avcı yönetimindeki antrenmanda oyuncuların hırslı oldukları gözlendi. Oynayacakları İstanbul Üniversitesi maçından mutlak galibiyetle ayrılmak zorunda olduklarını dile getiren Antrenör Avcı, Kayserili basketbolseverlerin desteğini beklediklerini söyledi. Bu yılki kadro kalitelerinin önceki yıllara göre yüksek olmadığının altını çizen Avcı, yapılacak takviyelerle çıtayı yükseltebileceklerini vurguladı.

"Yüzde 100 kazanmamız gereken bir maç"

Avcı, Avrupa kupalarında final niteliğinde 3 maçları olduğunu belirterek, "Bu maçlardan ilk olarak çarşamba günü İstanbul Üniversitesi ile oynayacağız. Olmazsa olmaz bir maç, kaybedersek gruptan çıkma şansımız kalmaz. Yüzde 100 kazanmamız gereken bir maç. O yüzden çok büyük destek bekliyoruz. O maçı kazandıktan sonra 2 tane çok zorlu Polonya deplasmanımız var. Onlardan da minimum bir galibiyet almamız gerekiyor gruptan çıkmamız için. Yol çok kolay değil ama çalışıyoruz. Takım kapasitesi geçen senelere göre çok yüksek değil ama çok çalıştıklarını görüyorum. Çok da istiyorlar, umarım üst gruba geçeriz. Takıma takviye yaparsak işin rengini değiştirebiliriz. Daha sonra hafta sonu Hatay ile oynayacağız. Hatay da bu ligin ilk 3 adayı bir takım. Kadro kalitesi ve oynadıkları basketbol itibariyle çok zor bir maç. Bizim aslında hedef maçlarımızdan biri değil gibi gözüküyor ama evimizde olduğu için kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz" dedi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin ilk 4 haftasında kazanabilecekleri 3 maçı kazandıklarını belirten Antrenör Ayhan Avcı, “3’ü de önemli galibiyetlerdi, şu anda 4’te 3 durumdayız. Ama tabi bundan sonra daha zorlu maçlar bizi bekliyor. Bu sene büyük hedefler için kurulmuş kadromuz yok ama elimizden geldiği kadar aynı çizgimize yakın olmak istiyoruz. Takviye yapmamız lazım, çalışmalarımız o yönde. Belki yılbaşından sonra ya da önce 1-2 tane takviye yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

EuroCup Kadınlar E Grubu’nda AGÜ Spor - İstanbul Üniversitesi karşılaşması 1 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanacak.