Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ Caddesi Yol Genişletme çalışmaları kapsamında, 7. Kolordu Komutanlığı’na ait duvarın 10 metre geriye çekilmesini tamamlamak üzere. Çalışmanın tamamlanmasının ardından yol genişliği 40 metreye şerit sayısı ise 6’ya çıkacak. Böylece trafik akışının rahatlaması sağlanacak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı ile oluşturulan üçlü protokol kapsamında Elazığ Caddesi yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Dağkapı ve Seyrantepe güzergahında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak, böylece trafik akışını rahatlatmak, toplu taşıma araçlarının geçişi için tercihler sunmak, transit otobüs yolunun oluşturulmasını sağlamak amacıyla yürütülen yol genişletme çalışması doğrultusunda, şimdiye kadar Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi’nde Migros mevkiinden Sosyal Sigortalar Hastanesi’nin de bulunduğu iki cadde birleştirilerek, 500 metrelik yeni alternatif bir yol açıldı.
40 METRELİK 6 ŞERİTLİ YOL
7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı askeri duvarın 10 metre geriye çekilmesi çalışmaları yürütülerek, tamamlanma aşamasına getirildi. 23 Mart itibariyle tamamlanması hedeflenen duvar çalışmasından sonra yol genişletme çalışmalarına başlanacak.
Çalışmaları yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanlığı, yol genişletme çalışmaları kapsamında şerit sayının artacağını kaydederek, şu bilgileri verdi: “Duvarın 10 metre geriye çekilmesini tamamlamak üzereyiz. Bu şekilde iki şeritlik bir yol daha kazanmış olacağız. Belediyemiz bu çalışmayla 2 gidiş, 2 geliş olan Elazığ Bulvarı’nı 3 gidiş, 3 geliş olarak düzenleyecek. 30 metreden 40 metreye kadar genişleyecek. 6 şeritli yol Dağkapı’ya uzanan yolun yükünü de azaltmayı hedefliyor. Yol genişletme çalışması aynı zamanda bu çalışmayla Dağkapı’dan Elazığ yolu istikametine giden çıkış şeridindeki yolu direkt transit otobüs yolu olarak kullanılması planlandı.”
NİSAN AYI SONUNDA TAMAMLANACAK
Park Bahçe Daire Başkanlığı ise, genişletme çalışmaları kapsamında cadde üzerinde bulunan yaşlanmış ağaçların bakımlarını yapmak üzere Park Bahçeler Müdürlüğü Yeniköy Şantiyesine götürecek. Yapraklı ağaçlar, Barış Ormanı ve Nevruz Parkı’na dikilecek. İğneli ve ibreli olan çam tipi ağaçlar ise ağaç sökme makinasıyla sökülerek, yine aynı parklara dikilecek. Duvar tarafından sökülen ve askeriyeye ait olan ağaçlar ise askeri alanlara dikilecek. Tüm bu çalışmalar ve yol genişletme çalışmaları nisan ayının sonunda tamamlanacak.