Gümüşhane’nin tarihinde ilk kez 3 ilçenin Belediye Başkanlığı’na da kadınlar vekalet ediyor.
Ankara’da düzenlenen ‘Gümüşhane Tanıtım Günleri’ etkinliği nedeniyle Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat Ankara’ya gidince vekaletlerini kadın Belediye Meclisi üyelerine bıraktı.
Bugün itibariyle Gümüşhane Belediye Başkanlığına Belediye Meclisi üyesi ve AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, Kürtün Belediye Başkanlığına Belediye Meclisi üyesi ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Genç, Kelkit Belediye Başkanlığına da Belediye Meclisi üyesi Gül Ok vekalet ediyor.
Tarihinde ilk kez aynı anda üç kadın Belediye Başkan Vekilinin bulunduğu Gümüşhane’de bu durum “Gümüşhane kadınlara emanet” yorumlarına neden oldu.
Aynı anda üç kadının Belediye Başkanlığına vekalet etmesinin onur ve gurur verici bir durum olduğunu belirten Gümüşhane Belediye Başkan Vekili ve AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, başkan vekillerinin üçünün de AK Parti’den seçildiğini belirterek bu durumun kadının temsili açısından çok önemli olduğunu söyledi.
AK Parti’nin belediye meclisinde üçte bir kadın şartının ne kadar haklı olduğunun bir göstergesinin Gümüşhane’de ortaya çıktığını dile getiren Orhan, “Üç Belediye’ye aynı anda kadınların vekalet etmesi az görünen bir durum. Bu durum kadının temsili açısından önemli olmasının yanında Kürtün ve Kelkit’te bunun başarılması çok daha önemli. Bunu da bize sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Onun bugün doğum günüydü. Böyle bir günde böyle bir tevafukun olması da ayrıca bir güzellik oldu” dedi.