Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen göreve başladığı 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası hizmette geçen bir yılını değerlendirdi.
Başkan Mergen Köprübaşı Belediye Meclis Toplantısında yaptığı açıklamada hizmette geçen bir yılını değerlendirdi. Belediye tarafından her gün düzenli olarak çöp toplamanın yanı sıra haftanın 2 günü kül, moloz gibi atıkları topladığını, çarşı merkezinin gün aşırı süpürülerek temizlendiğini kaydeden Mergen, Kapalı Pazaryerinin de her çarşamba ünü temizlendiğini anlattı.
"Belediyemiz 2014 yılında da 2013 yılında yaptığı gibi ağaçlandırma çalışmalarına önem vererek vatandaşlarımıza dikmeleri için ağaç dağıtımı yapmıştır" diyen Başkan Mergen, "Belediyemizce ilçemiz mahallelerinde bordür çalışması ve beton parke taşı çalışması yapılmış 40 bin metrekare beton kilitli parke taşı ve bin metre bordür döşenmiştir. Yeni açtığımız ve çalışma yaptığımız sokaklara ve 6360 sayılı kanun ile belediyemize bağlanan mahallelerimize Büyükşehir Belediyesine devredilmeden önce yaklaşık bin metre korige kanalizasyon borusu ve bin metre su şebekesi döşenmiştir. Belediyemizin ihtiyacı doğrultusunda çöp kamyonu yapmak üzere ikinci el ford kargo kamyon alınmış üzerine de hidrolik sıkıştırmalı araç üstü ekipmanı 100 bin TL’ye alınmış olup belediyemize kazandırılmıştır. Alanyolu, Armağan, Kavakyeri, Kıranşeyh, Kemhalı mahallelerimize hizmet vermek üzere çok amaçlı salon ve düğün salonu olarak kullanılmak üzere 350 bin TL maliyetle bir bina vatandaşların hizmetine sunulmuştur. İmar planımızda yol olarak gözüken alanlar açılarak yol çalışmaları devam etmekte olup buralara stabilize malzeme dökülerek zemin iyeleştirme çalışmaları devam etmektedir. 2014 yılında Fen İşleri Birimimizce 57 adet yapı kullanma izin belgesi verilmiş, 24 adet yapı inşaat ruhsatı kesilerek yaklaşık 80 bin TL belediyemize ruhsatlardan gelir sağlanmıştır." dedi.
Mahallelerde bulunan imamevlerinin tadilat ve bakımlarının yapıldığını, camilerin halılarının yıkatılarak boyalarının yapıldığını kaydeden Mergen, "İlçemiz sanayi sitesinde bulunan belediyemize ait arsaya 10 adet sanayi dükkanı yapılarak esnafımıza kiraya verilmiştir. Sanayi Sitesi içine, Sanayi Esnafımızın kullanacağı 40 Metrekare mescit yapılmıştır. Mahallelerimize bedeli toplam 40 bin TL olan 120 adet çöp konteynırı alarak dağıtımı yapılmıştır. Borlu mahallemizdeki belediye binasının tadilattan geçirilerek Kredi yurtlar kurumuna tahsisi yapılmış ve tadilat için 100 bin TL harcanmıştır. Saraycık kaplıcalarının tadilatı ve iyileştirilmesi için 100 bin TL harcanarak halkımızın kullanımına sunulmuştur. Mahalle olarak ilçemize bağlanan köylerimize su, kanalizasyon arıza hizmetleri ile kepçe, greyder, kum, çakıl, stabilize malzeme isteklerini karşılayarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözülmüştür. Mahalle olarak ilçemize bağlanan köylerimize Belediyemizin 2 adet otobüs ve midibüsü ile cuma günleri ilçe merkezine gelmeleri için ücretsiz servis imkanı sunulmuştur. Belediyemiz ve Köprübaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve dayanışma vakfı Ortak Projesi Olan Şevkat Evlerinin Alt ve Üst Yapıları Belediyemizce Hazırlanarak 7 evin Yapılmasında Belediyemizce İşçiliğin yapılması, teknik destek sağlanmış olup evlerin tamamı bitirilmiş ve teslim edilmiştir. Mahallelerimize çocuk parkları için 8 adet oyun gurubu alınarak mahallelerimize kurulmuştur. Halil Taşlı parkı, Belediye Parkı, Ali Aktaş Parkı ve Borlu mahallemizdeki Sabri Yaren Parkı yenileme peyzaj çalışması ile birlikte çocuk oyun gurupları yenilerek hizmete sunulmuştur. Kapalı Pazar yerine 5 adet büfe yapılarak esnaflarımıza kiraya verilmiştir." şeklinde konuştu.
Mahallelerde kullanılmak üzere toplam maliyeti 75 bin TL olan bank, kamelya ve piknik masalarının alınarak vatandaşın hizmetine sunulduğunu aktaran Başkan Mergen açıklamalarını şöyle tamamladı:
"Hizmet maratonumuz devam etmektedir. Belediyemiz Bütçesi doğrultusunda ilçemiz için sağlık, temizlik, taşıma, yol, betonlama, tretuvar, bordür, yeşil alanlar ve çocuk parkları yapımına sizlerine desteği ile devam edeceğiz ve ilçemiz halkına en iyi hizmeti vermeye gayret edeceğimizi belirtmek isterim. Büyükşehir Belediyesi’ni Köprübaşı ve Borlu’ya hizmet etmeye bekliyoruz."