TEKİRDAĞ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'ye et ithal etmenin yakışmadığını ve artık başkalarına muhtaç olmamaları gerektiğini belirterek, "İnşallah planlı gittiğimizde 2,5-3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz. 'Etin fiyatı ne olacak?' diye soruluyor. Etin fiyatı bizim çalışmamıza bağlı." dedi.

Tekirdağ temasları kapsamında İl Valiliği'ni ziyaret eden Fakıbaba, sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne, buradan da Süleymanpaşa ilçesine bağlı Naip Mahallesi'ne uğradı.

Naip Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla tokalaşan ve muhabbet eden Fakıbaba, bir vatandaşın köfte ikramını geri çevirmedi.

Burada vatandaşlara hitap eden Fakıbaba, ilk görev yeri Edirne Enez'de 1977'de çalışmaya başladığını ve orada 6 ay hekim olarak kaldığını kaydederek, Trakyalıların mert, dürüst ve iyi insanlar olduğunu söyledi.

Buraya gelirken bilgi aldığını, bu köyün halkının çok çalışkan olduğunun söylendiğini anlatan Fakıbaba, her zaman bu çalışkan halkın emrinde olduklarını aktardı.

Fakıbaba, "Halkımızın emrindeyiz, onlarla beraberiz. Halkımız ne istiyorsa imkanlar el verdiğince, il başkanımız, milletvekillerimiz, sayın valimiz, STK'larımız, basınımız olarak siz halkımızın emrindeyiz." diye konuştu.

"Tek amacımız Türkiye'yi bu bölgede mükemmel ve güçlü bir ülke haline getirmek." diyen Fakıbaba, herkesin, 80 milyonun amacının bu olduğunu vurguladı.

- "Artık başkalarına muhtaç olmamamız lazım"

Fakıbaba, damızlık özelliğini kaybetmiş dişi hayvanların kesiminin kolaylaştırılmasına ilişkin talep konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz. Ana bizim için şok önemli. Bu kadar zengin topraklarda yaşıyoruz maalesef et ithal ediyoruz. Bu et ithal etmek bizim gibi çalışkan insanlara yakışmaz. Siyasetçi gelip de her şeye evet, bravo. Yok, doğruları konuşmamız, doğrulardan hareket etmemiz lazım. Süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz. Ama sizin dediğiniz analık özelliğini kaybetmiş hayvanların da kesilmesine biz zaten yok demiyoruz. Kesime uygun olan dişilerin kurbanlığına engel değiliz."

Ananın her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Fakıbaba, "Üretmek, üretmek, üretmek. Bir iki sene sıkıntı çekeceğiz. Artık başkalarına bu konuda muhtaç olmamak lazım." dedi.

- "Et ithalatını 2,5-3 yıl içinde bitireceğiz"

Bu toplantıların burada bitmeyeceğini, cumartesi günü bugün gerçekleştirilen temasları değerlendireceklerini dile getiren Fakıbaba, verdikleri sözü yerine getireceklerini, neden yerine getiremiyorlarsa da onu açıkça söyleyeceklerini aktardı.

Fakıbaba, "İnşallah planlı gittiğimizde 2,5- 3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz. Olaya öyle bakacağız. 'Etin fiyatı ne olacak?' diye soruluyor. Etin fiyatı bizim çalışmamıza bağlı. Allah bize öyle zenginlikler vermiş ki bu konuda çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ahmet Eşref Fakıbaba, damızlık özelliğini kaybetmiş hayvanların kesilmesi konusunda ilgili makamların, veterinerlerin vereceği her türlü karara saygılı olacaklarını sözlerine ekledi.