ZONGULDAK (AA) - Eski milli futbolcular Ergün Penbe ve Ceyhun Eriş, Zonguldak Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Eriş, gazetecilere yaptığı açıklamada, zirve için yarışan takımların her hafta liderliği birbirine servis ettiğini belirterek, son haftaların daha zorlu geçeceğini söyledi.

Avrupa'da, Türk takımlarının istikrarlı bir başarı yakalayamadığını dile getiren Eriş, "Türkiye'de yaşanan 3 Temmuz süreci var. Bu sadece adı geçen takımları değil, bütün takımları etkiledi. Bunun yanında temel unsurlar var. Altyapı yoksunluğu var. Oyuncularımıza genç yaşta temel eğitimi iyi veremiyoruz. Bunun eksikliklerini çekiyoruz" diye konuştu.

-Türk takımları futbolcu araştırma sistemine geçmeli"-

Kulüplerin sadece transfer yapılmış olsun diye transfer yapmamaları gerektiğini belirten Eriş, "Oyuncu izleme komitelerinin düzene sokulması lazım. Artık bizim takımlarımız da, Avrupa'daki futbolcu araştırma sistemini iyi ve kaliteli transferler gelmesi için benimsemesi lazım" şeklinde konuştu.

 

-"Galatasaray şampiyon olamayacaksa, Beşiktaş olsun"-

Ergün Penbe de, gönlünden geçen şampiyonun Galatasaray olduğunu ifade ederek, "Galatasaray şampiyon olamayacaksa, Avrupa kupalarında bizi çok iyi temsil eden Beşiktaş’ın şampiyon olmasını isterim" dedi.

Beşiktaş'ın bütün zorluklara rağmen ligde çok iyi mücadele verdiğine dikkati çeken Penbe, "Avrupa'da bizi çok iyi temsil ettiler. Şampiyon olurlarsa ayakta alkışlarım" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırının çok vahim bir olay olduğunu kaydeden Penbe, sporda şiddet konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.