Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 1 Mayıs’ı belediye bünyesinde çalışan işçilerle beraber halay çekerek kutladı.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiye alanında düzenlenen ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ programında belediye bünyesinde çalışan işçilerle bir araya geldi. Başkan Çelikcan ve Prof. Dr. Ünüvar 1 Mayıs’ı davul zurna eşliğinde işçilerle beraber halay çekerek kutladı. Şölen havasında geçen kutlamalarda dostluk, kardeşlik ve birliktelik mesajları verildi. Programa katılan işçilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hepinizin 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum. Bugün işçiler için yılda bir defa da olsa önemli bir gün. Allah iş hayatımızda, aile hayatımızda, toplum hayatımızda birliği, beraberliği, huzuru bizlerle beraber kılsın. Bizim birliğe, huzura, barışa, sevgiye ihtiyacımız var. Bu olursa başarı da beraberinde geliyor. 1 Mayıs ilk defa bu hükümetimiz zamanda tatil ilan edildi. Bu işçiler adına önemli bir kazanım” dedi.
“BAKAN OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”
Başkan Çelikcan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aramızda bulunan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekilimiz Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın işçi hakları ile ilgili, özellikle taşeron işçilerin bir takım haklar kazanmaları için ciddi emekleri var. Kendisine teşekkür ediyorum. Seçimden sonra sayın hocamızın Adana için önemli bir aktör olabilecek bakan olmasını temenni ediyoruz. O zaman Türkiye için, Adana için çok güzel işlerin yapılabileceğine hep birlikte şahit olacağız. Özellikle Adana için, özellikle 2019’da Büyükşehir’i alabilmemiz için. Bugün Büyükşehir’in ilçe belediyeler üzerindeki etkisini hep birlikte görüyoruz. Siyasi ayrımcılık, kendi belediyelerine farklı bu taraflara farklı bakıyorlar. Biz iktidar olarak hiçbir zaman hiçbir belediyeye ayrım yapmayan bir anlayışa sahibiz. O açıdan işçi haklarının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çok şükür devraldığımız dönemde taşeron işçinin dahi maaşını veremez durumdan çok daha iyi konumlara geldik. Şimdi gelen paramızdan önce işçimizin maaşını ödüyor, sonra yatırım yapıyoruz. Bin işçimiz, aileleri ile birlikte 5 bin insan geçimini buradan sağlıyor. Daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz.”
“EN BAŞARILI BELEDİYE YÜREĞİR, EN BAŞARILI BAŞKAN DA ÇELİKCAN"
İşçilerin 1 Mayıs bayramını kutlayan Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise “1 Mayıs işçilerin bir bayram havasından ziyade zorla kazanmaya çalıştıkları günler olarak aklımızda kalırdı. Birilerinin kaos çıkarma günüydü adeta 1 Mayıs. Yaşanacak Türkiye, kardeşçe birlik beraberlik içerisinde olan bir Türkiye’dir. Tıpkı Yüreğir gibi. Şuanda en başarılı belediye Yüreğir’dir. Adana’da en başarılı belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’dır. Hem de iki dönemdir muhalefet belediyesi ile çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi sürekli muhalefet. Sadece kendisinden olan belediyelere iş makineleri gidiyor, diğerlerine hiçbir şey gitmiyor. Allah’ın selamını bile göndermekten imtina ediyorlar ama ona rağmen bugün Yüreğir Belediyesi hem iş makineleriyle, hem sokak temizliği ile hem yol çalışması ile hem sosyal belediyecilikle, hem insani hakların en kısa zamanda yerine getirilmesi ile hem de işçilerinin haklarını alnının teri kurumadan veriyor. O yüzden yaşanacak kent deniyorsa Adana’da yaşanacak yer Yüreğir’dir. Burada Başkan Çelikcan’ın hakkını teslim edelim ama bunu Başkan tek başına yapmıyor sizinle yapıyor, işçilerle yapıyor. Sizi gönülden kutluyorum. Sizde bu hizmetleri Ankara’nın destekleri ile yapıyorsunuz. Bugün Ankara ile ilişkileri en iyi Başkan Sayın Çelikcan’dır. Kameralar önünde söylüyorum Sayın Mahmut Çelikcan’ın Yüreğir için benden isteği bana talimatıdır” şeklinde konuştu.