Doğu Anadolu Basın Konseyi AK Parti milletvekili adayı Abdurrahim Fırat’a PKK yandaşlarınca yapılan menfur saldırıyı telin etti. Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON) Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada, siyasetin insana hizmet amacını güden bir vasıta olduğu, bu yolu kesmeye çalışanların menfur bir yaklaşım sergiledikleri kaydedilerek, ‘hizmet öngörülerini paylaşmaya çalışan bir siyasiye yapılan saldırıyı ve müsebbiplerini telin ediyoruz’ denildi.
OLAYI TENEFFÜRLE KARŞILIYORUZ
Açıklamada, “AK Parti Milletvekili adayı Abdurrahim Fırat’a yapılan saldırı telin edilecek boyutta bir olaydır. Saldırı toplumumuzda sağ duyu ve aklı selimi temsil eden herkes ve herkesim tarafından teneffürle karşılanmıştır. Demokrasinin önünü akıl dışı bir yaklaşımla kesmeye çalışanların toplum vicdanında hak ettikleri karşılığı bulacağına inancımız tamdır” ifadeleri kullanıldı.
FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRILMIŞTIR
Toplumda, anayasal doğrultuda tüm kesimlerin fikir ve öngörülerini açıklama hakkına sahip bulunduğu, fikir özgürlüğünü engellemeye kalkışmanın aynı zamanda demokrasiye ve insan haklarına karşı işlenmiş bir suç olarak nitelendirilebileceğinin belirtildiği açıklamada, “Hiçbir gerekçe Sayın Fırat’a yapılan menfur saldırıyı izah edemez. Bu olsa olsa bir demokrasi aleyhtarlığıdır. Saldırıya uğrayan Sayın Abdurrahim Fırat’a, Ailesine ve AK Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz“ kaydı düşüldü.