Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘53. Çalı Yağlı Güreşleri’nde 400’e yakın pehlivan kıran kırana mücadele etti. Türkiye’nin önemli güreş müsabakaları arasında yer alan Çalı Güreşleri’nin başpehlivanlığını 2014 Kırkpınar şampiyonu Fatih Atlı kazandı.
Türk kültürünün geleneksel sporlarını Nilüfer’de yaşatmak isteyen Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen tarihi 53. Çalı Yağlı Güreşleri, pehlivanların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Baş, başaltı, deste ve tozkoparan ilk sırada olmak üzere 14 ayrı kategoride 400’e yakın pehlivanın katıldığı güreşlere halkın ilgisi büyüktü. Güreşleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, milletvekili adayları ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş seyretti. Bozbey, Çalı’da 53 yıldır süren geleneği yaşatmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Ata sporlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Bozbey güreş müsabakalarına katılan tüm sporculara ve Federasyon Başkanı Musa Aydın’a teşekkür etti. Er meydanında güreşçilerin birbirlerinin sırtını yere getirmek için kıyasıya mücadele ettiği güreşlerin ağalık ihalesinde ise 7 aday çekişti. Yapılan ihaleyle ağalığı 210 bin TL ile Furpa marketlerinin sahibi Fuat Alpaslan aldı.
Başpehlivanlık final mücadelesi ise 2014 yılı Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı ve Şaban Yılmaz arasında geçti. Atlı, rakibi Yılmaz’ı puanla yenerek başpehlivan oldu.
Güreşlerde Linet de konser verirken, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Gösteri Topluluğu gösteri sundu.