Samsunlu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a yönelttiği sorular ve Samsunspor’u meclis gündemine taşıyarak Samsunspor taraftarlarının beğenisini kazanan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun ziyaretleri kapsamında Şirinler Taraftar Grubunun yeni dernek binasını ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında başkan Mehmet Soykan ile sohbet etti.

Samsun’u sevmenin ilk yolunun Samsunspor’dan geçtiğini belirten Usta; "Bir Futbol takımı o şehrin markasıdır, bu markaya ciddi şekilde sahip çıkılması gerekiyor. Günü birlik açıklamalarla veya yardımlarla günü kurtarmak yerine radikal adımlar atılmalı, takımın içinde bulunduğu maddi zorlukları aşmak için parasal yardımlar kadar gelir getiren bir veya birkaç tane yer tahsis edilerek sürekli ve düzenli kazanç sağlanmalı, bu sayede takım ödemelerini ve yatırımlarını gelen kazanca göre sağlayabilmeli. Sayın Bakanımız Kılıç’a Samsunspor’la ilgili sorduğumuz sorular sonrası cevap bölümünde tatminkar bir cevap alamadğımız gibi konu diğer konular ve sorular arasında geçiştirildi. İki dönemdir Gençlik ve Spor Bakanlığının Samsunlu olduğu bir durumda Samsunspor’un sahipsiz kalması herkes kadar bizleri de üzmektedir. Birçok gencimiz yapacak bir şey bulamadığı veya maddi anlamda parasal bir gücü olmadığı maddi geliri düşük ve orta dereceli ailelerin çocukları olanların ilgilendikleri spor dalı haliyle futbol oluyor. Futbolla kalkıp futbolla yatıyorlar sevinçleri hüzünleri futbolla oluyor buda Samsun’da Samsunspor’dan geçiyor. Biz hertürlü çözüm önerisine açığız yeterki Samsunspor’a gerekli itina gösterilsin” dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Şirinler Taraftar Grup Başkanı Mehmet Soykan, taraftar gruplarının önemine değindi. Samsunspor'un Samsun için önemli bir değer olduğunu hatırlatan Soykan; "Öncelikle sizlere Samsunspor'umuzu meclis gündemine taşıdığınız için teşekkür ediyoruz. Samsunspor'un sorunlarını hepimiz biliyoruz. Ancak bunun yanı sıra Samsun'un özellikle gençlerle alakalı da önemli sorunları var. Samsun'da gençlerimizin tek heyecanları Samsunspor. Biz dikkat ediyoruz Samsunspor'un maçının olduğu günlerde Samsun'da asayiş olayları ya hiç olmuyor yada yok denecek kadar az oluyor. Bizde buradan yola çıkarak derneğimize yeni bir hizmet binası açıyoruz. Burası sadece bir dernek değil aynı zamanda eğitim ve kültürel faaliyetlerinde içerisinde olacağı bir bina olacak. Biz gençlerimizi burada spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyoruz. Bizim güçlü olmamız için Samsunspor'umuzun daha iyi yerlere yani Süper Lig'e gelebilmesi lazım. Bu şehrin yöneticileri Samsunspor'a sahip çıkarsa aynı zamanda Samsun'un gençlerine de sahip çıkmış olacaklar. Biz sizlerden ve tüm Samsunlu yöneticilerden Samsunspor'a sahip çıkılmasını istiyoruz. Samsunspor bu şehir için çok önemli bir markadır. Bu düşünceler ile tekrar ziyaretlerinden dolayı sizlere teşekkür ediyor meclis çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" dedi.