Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha tarafından iki bahar bayramı arasında ilk kez düzenlenen ve 14 gün süren Arsuz 1. Bahar Şenliği, İlkay Akaya konseri ile son buldu.
Sportif, sanatsal, kültürel ve çeşitli eğlencelerle dolu dolu geçen şenliğin finalinde ünlü sanatçı İlkay Akaya, soğuk havaya rağmen festival alanını dolduran Arsuzluların enerjisiyle unutulmaz bir geceye imza attı.
Arsuz Gözcüler Sahili’nde düzenlenen konsere, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve eşi Suzan Dudu, Arsuz Emniyet Müdürü Hacı Osman Akçakoca ve çok sayıda Arsuzlu katıldı.
Bölgenin sevilen sesi Şair Fuat İnan’ın söylediği şarkılarla eğlenceye başlayan Arsuzlular, daha sonra İlkay Akkaya’nın sevilen şarkılarına hiç yorulmadan eşlik ederek, coşku dolu bir akşam yaşadı.
Etkinlikte konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Belediyemizin düzenlemiş olduğu Arsuz 1. Bahar Şenliği’nin finaline hepiniz hoş geldiniz. Arapça tiyatro, Arapça müzik ziyafetleri, futbol ve satranç turnuvaları ile konferanslar düzenlediğimiz şenlik etkinliklerimizi bugün İlkay Akkaya konseri ile noktalıyoruz. Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de farklı isimlerle bahar bayramları kutluyoruz. 30 Mart Yumurta Bayramı(Ğid Sabatağş) ile 14 Nisan Bahar Bayramı (Evvel Nisan) arasında ilçemizde bir de Paskalya Bayramı’nı kutladık. 30 Mart Yumurta Bayramı şenliğimiz için başlangıç, 14 Nisan Bayramı ise bitiş tarihi oldu. Bu kültürel değerlerimizi bir sonraki kuşağa doğru aktarmak, var olan kardeşlik ve barışı daha da perçinlemek hedefindeyiz” dedi.
‘Mevlam Birçok Dert Vermiş’ isimli şarkıyla konserine başlayan Akkaya, gecede verdiği sosyal mesajlarla ve anlattığı anılarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Ünlü sanatçı, sevilen eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş bir repertuarla Arsuzlular’a müzik ziyafeti sundu.
Daha önce Hatay’da Evvel Temmuz Festivali için konser verdiğini, Arsuz’da da Evvel Nisan Bahar Bayramı’nı kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Akkaya, “Sizlerle birlikte olmak, baharı sizlerle karşılamak sözcüklerle anlatılamayacak bir duygu. 30 Mart Yumurta Bayramınız, Evvel Nisan Bayramınız ve Paskalya Bayramınız kutlu olsun. Ülkemizde her gün bayram olsun inşallah" dedi.