Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk ve beraberindeki heyet Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret etti.

Bal konusunda Üniversite tarafından verilen akademik destekten dolayı minnettar olduklarını dile getiren Başkan Mehmet Öztürk ve bal üreticileri, emeği geçenlere teşekkür etti.

Mehmet Öztürk, yıl içerisinde gerçekleştirilen Arıcılık Çalıştayı ve Üniversite bünyesinde bulunan Merkezi Araştırma Laboratuarı Uygulama ve Araştırma Merkezinin bal analizleri konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve katkıdan dolayı teşekkürlerini illetti.

Başkan Öztürk, "Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde bölgemizde üretilen balların analizleri teknolojik ortamda ve bilimsel verilere uygun bir şekilde alanındaki uzmanlar tarafından yaparken, yıl içerisinde Üniversitemiz tarafından organize edilen arıcılık çalıştayı bizlerin ufkunu genişletmiştir. Bu güne kadar doğru bildiğimiz yanlışları fark ettik. Alanında uzman hocalarımızı çalıştayda dinledikten sonra uygulamaya geçip bal üretimimizi arttırmış bulunuyoruz. Üniversitemizin istihdama ve üretime bu denli katkı sunması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Başta Adıyaman Üniversitemizin kıymetli Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Akademisyenlerimizle, alanında uzman arkadaşlarımızla bal üreticilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Gelişime, üretime az da olsa katkı sunabiliyorsak ne mutlu bizlere. İlimizin havası, suyu, toprağı temiz, güvenilir ve zehir muhteva etmemektedir. Zaten temiz bir bal için her şey mevcut. Üreticilerimizin de işlerini itina ile yaptıklarını düşünüyorum. Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde bilindiği üzere bal üzerinde 17 farklı analiz yapılabiliyor. Üreticilerimiz buradaki hizmetten de faydalanabiliyorlar. Üreticilerimize, Adıyaman’a ve gerekse de ülkemize faydalı olmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk ve beraberindeki heyet ADYÜ FM’de canlı olarak yayınlanan ve Adıyaman’da bal üretiminin konu edinildiği "Hakan Çalışkan ile 25. Kare" programına katıldı.