Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla 15.05.2015 Cuma günü açılışı gerçekleştirilecek olan Merkez Nur Camii açılış töreniyle ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale’de tarihe iz düşülecek bir gün yaşanacağını söyledi.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Müftüsü Bekir Gerek, 15.05.2015 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın gerçekleştireceği Merkez Nur Camii ve 71 eserin toplu açılış töreni ile ilgili valilik toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi.
Açılış törenleri hakkında bilgi veren Vali Kolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk olarak saat 12.00’da Merkez Nur Camiinin açılışını, saat 14.30’da da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kente kazandırılan 71 hizmetin açılış törenini gerçekleştireceğini söyledi.
Miraç Kandili dolayısıyla da akşam Merkez Nur Camiinde TRT1’in kandil programını naklen vereceğini söyleyen Kolat, “Herkesin bu tarihi güne tanıklık etmesini diliyorum. 15.05.2015 Cuma günü Kırıkkale’de tarihe iz düşülecek bir gün yaşanacak” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Şehrimiz açısında önemli bir gün. Şehrimizde simge haline gelen Merkez Nur Camii ve 71 hizmetin açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Bizim için büyük önem taşıyor. 15.05.2015 Cuma günü tüm halkımızın bu önemli güne tanıklık etmesini diliyorum” dedi.