Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aslım Katı Atık Sahası’ndaki Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nde açığa çıkan ısının değerlendirilmesiyle oluşturulan serada üretilen ilk domateslerin hasadını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, firma temsilcileri ve basın mensupları ile seraya gezen Başkan Tahir Akyürek, Konya’nın çöplük sahasında 22 ila 26 bin konuta yetecek kadar elektrik üretildiğini ifade etti. Elektrik üretim tesisinde açığa çıkan enerjinin kullanımıyla oluşturulan seranın, kaynakların verimli kullanılması açısından önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, Türkiye’de çöplükten üretilen elektrik enerjisinden açığa çıkan ısının kullanıldığı sadece 2 tane sera bulunduğunu kaydetti. Aslım Çöplüğü’nün eskiden insanların yanından bile geçmek istemediği bir alan olduğunu aktaran Başkan Akyürek, “Burası yenilenebilir enerji projesinin adeta laboratuvarı konumunda. Elektrik üreterek ülkemize katkı yapan bir alan. Sera ise kaynakların verimli kullanılması açısından önem arz ediyor. Serada yılda 30-35 ton civarında domates üretebilecek imkan bulunuyor. Domatesler arılı sistemle doğal olarak üretildiği için tercih ediliyor” dedi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı oluşturulacağını dile getiren Akyürek, bu kapsamda yerli tohumlara, yerli tarımsal ürünlere destek vereceklerini söyledi. Tohumculuk sektöründe de Konya’da yeni bir dönem başladığını, kaliteli tohumlar yetiştirildiğini aktaran Başkan Akyürek, Aslım bölgesinde sera kurmak isteyen özel müteşebbislere de destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Başkan Akyürek, seradaki ilk hasadı gerçekleştirerek gazetecilere ve misafirlere domates ikram etti.