Tokat’ın Niksar ilçesinde “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” kuruldu.

Orman haftası dolayısıyla D-100 karayolu Köklüce Köyü mevkiinde kurulan 15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanına protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte 1000 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikme etkinliğinde öğrencilere ve etkinliğe katılanlara hitaben bir konuşma yapan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya; “Bugün Orman Haftası dolayısıyla ağaç dikmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Orman varlığımızı arttırmak, var olana sahip çıkmak, ülkemizi güzelleştirmek, geleceğimiz olan siz çocuklarımıza ormanlarla kaplı bir cennet vatan bırakmak bizim görevimiz ve borcumuzdur. Bugün D-100 Karayolu üzerinde ağaçlandırdığımız bu alana “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” adını veriyoruz ve tabelasını biraz sonra buraya koyacağız. Hem demokrasi için canını ortaya koyan 15 Temmuz Şehitlerimizi hem de bütün şehitlerimizi saygıyla şükranla yadediyor, onlara yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlara vefa göstermek, onları unutmamak bizlerin boynunun borcudur” dedi.

Kaymakam Kapankaya öğrencilerin çevreye duyarlı olmaları konusunda da uyararak; “Sevgili Öğrenciler; Bugün ağaç dikerek güzel bir iş yapıyoruz. Ancak cennet vatan güzelliği olan ormanlarımızı koruyup kollamak, kirletmemek, en az ağaç dikmek kadar önemlidir. Sizler; büyüklerinizden daha bilinçli olarak ormanlarımızı korumak için her zaman kendinizi görevli sayacaksınız ki bu vatana layık olup, onun üzerinde huzur ve mutluluk içinde hep beraber yaşayalım” şeklinde konuştu.

Etkinlikte daha sonra 1000 adet sedir, selvi, akçaağaç ve ıhlamurdan oluşan fidanlar toprakla buluştu.Fidan dikimi ve sonrasında “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” tabelası ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

Programa Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat, Orman İşletme Şefi İlhan Yazıcı, TEMA İlçe Temsilcisi Tahsin Çamkerten, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.