Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iki firma arasında çıkan kavga sonrasında 7 yıldır yasal olarak alana yolcu taşıyan firmanın havalimanına giriş ve çıkışının yasaklanması binlerce yolcuyu mağdur etti.

Sabiha Gökcen Havalimanı’nda geçtiğimiz Cumartesi gecesi 7 yıldır yasal izinlerle ruhsatlı olarak Doğu Marmara illerinden havalimanına yolcu taşıyan Akmis Seyahat firması ile başka bir firma personelleri arasında kavga çıkmıştı. Havalimanındaki Akmis Seyahat ofisindeki çalışanlarla diğer firma çalışanları arasında yaşanan kavgada 5 kişi yaralanmış, 20 kişi gözaltına alınmıştı. Kavga sonrasında ise havaalanı yetkilileri, Akmis Seyahate ait servis araçlarının havalimanı giriş ve çıkışlarını yasakladı. Seyahat firmasıyla havalimanına gelen binlerce yolcu ise mağdur oldu. Servislerle havalimanına gelen yolcular, bavullarıyla birlikte araçlardan indirilerek uzun süre bekletildiler. Yolcular daha sonra ise onlarca kilo ağırlığındaki bavullarını havalimanı içinden gelen araçlara taşıyarak peronlara gitmek zorunda kaldılar.

Uygulamanın firma ve yolcuları mağdur ettiğini dile getiren Akmis Seyehat Yönetim kurulu Başkanı Ruhi Karaaalp, "Biz 7 yıldır burada hizmet veriyoruz. Yapılan uygulama sonrası vatandaşlar mağdur oluyor, biz vatandaşın mağdur olmasını istemiyoruz. Yolcular nizamiye kapısında bavullarıyla bekliyor ve uçaklarını kaçırma tehlikesi ile karsı karşıyalar. Bu mağduriyetin kesinlikle giderilmesini istiyoruz “dedi.

Öte yandan, uygulamanın nizamiye kapısında yapılması nedeniyle Sabiha Gökçen havaalanına giriş yolunda uzun kuyruk oluştu.