Bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumuna 383 bin 538 başvuru  yapıldığını, disipline uymayanlar, yurttan uzaklaştırılanlar, sisteme yanlış  bilgi verenlerin başvurularının elimine edildiğini, 364 bin başvurunun geçerli  sayıldığını açıklayan Bakan Kılıç,  1,5 milyon öğrenciye de burs vereceklerini ifade ederek, hak  sahiplerinin bu ay içinde kredilerini alacaklarını söyledi.

FETÖ’NÜN YURTLARINA KYK TABELASI
FETÖ tarafından  kullanılan binalar içerisinden kullanabilen, şu anda alıp da sisteme dahil  edilen 131 binanın olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, "Toplam 821 bina var. Bazı yurtlar var ki  sembolik anlamı vardır. Hem bizim hem de FETÖ açısından. Sembolik olan yerlere  özellikle KYK'nın tabelasını asma konusunda çok büyük kararlılığımız var.  İnşallah yakında Ankara'da da önümüzdeki günler içerisinde onlar açısından çok  sembolik değeri olan bir yurdun tabelası Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak  değişecek" dedi.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’nde, eğitim muhabirleriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.​

KİMLERİN İLİŞİĞİ KESİLECEK
Akif Çağatay Kılıç, "FETÖ soruşturmaları kapsamında KYK'dan burs alan öğrencilerle  ilgili soruşturma süreci var mı, kesilen burslar var mı?" sorusuna karşılık,  kredi ve burs verdikleri öğrencilerin bazı kriterleri karşılaması gerektiğini  söyledi.  Öğrencilerin terör örgütüyle ilişkisi olup olmadığı konusunda ciddi  bir araştırma yapıldığını anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Daha önceki yıllarda periyodik olarak sadece yılda bir yapılan bir araştırmaydı. Biz bunu yaklaşık bir senedir her ay yapıyoruz. Çünkü artık  elektronik sistemden yapma imkanımız olduğundan dolayı. Daha önce bazı şeyler  oldu. Kaydını yapıp sonra gelmeyen bazı kişilerin, olumsuz birtakım olayların  içerisinde adı geçti. Bunu engellemek için her ay burs ve kredi öğrencimizin  hesabına yatırılmadan önce tekrar 11 kurum tarafından özellikle güvenlik  açısından taranıyor. Sizin eğer Adalet Bakanlığı içerisinde veya emniyetle  alakalı bir sorununuz olduysa bu sisteme doğrudan düşüyor. Bizim de bunu görme  imkanımız var. Bu geldiği anda bizim kriterlerimizin bununla alakalı olan  karşılığı neyse o yapılıyor. Yani bursu kesilen de kredisi kesilen de oldu. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenin yurtla da ilişiği kesiliyor."