Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, köy okulları için ‘Kitap Kumbara’ kampanyası başlattı.
Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, köy okullarının kütüphane eksiğini gidermek amacıyla kitap toplama kampanyası başlattı. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘Okuduğunuz yada okumadığınız kitapları okumaya susamış ihtiyaç sahipleri için topluyoruz’ sloganıyla kitap toplamaya başlayan Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Sevgi Taş, Songül Bucağa, Esma Ekici, Melek Aslan ve Fatma Gündüz, kumbara şeklinde büyük bir dolap yaptı. Şehir merkezinde bir iş merkezinin girişine bırakılan kitap kumbara ile vatandaşların ilgisini çekmeye başladı. Bir günde yaklaşık 100 kitap toplayan üniversiteli öğrenciler, kampanya kapsamında 10 köy okulu kütüphanesine dağıtacaklarını söylediler. Kitap toplama projesini yerinde inceleyen Muş Alparslan Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Sorumlusu Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Çetin, "Öğretmen aday arkadaşlarımız Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hem topluma hizmet sunmaları hem de bu bilinci geliştirmesi, mesleki hayatlarında karşılaşacakları zorlukları ile baş edebilme gücünü kazanabilmelerini sağlıyoruz. Ayrıca bu gibi erdemleri kazanıyorlar. Bazı zorluklarla nasıl mücadele edeceklerini öğreniyorlar. Aynı zamanda Muş halkıyla, hem ihtiyaç sahipleri olsun hem de kurum kapsamında olsun yardımcı oluyorlar. Burada hem toplum kazanıyor hem de öğrenci bireylerimiz kazanıyorlar. Çok ta verimli oluyor. Bu proje kapsamında öğrenci arkadaşlarımız da Muş’taki herkese kitap kazandırmış olacaklar. Ben onların ders hocası olarak onlara tek tek teşekkür ediyorum” dedi.
Kitap toplamanın sadece dersten not almak olmadığını belirten 3. sınıf öğrencisi Songül Bucağa, kitap kumbara projesini 20 gün boyunca devam ettireceklerini söyledi. Özellikle kitap okuyan vatandaşların raflara kaldırdığı kitapları istediklerini kaydeden Bucağa, “Bir öğretmen aday adayı olarak şimdiden böyle bir proje ile köy okullarına ve öğrencilerine kitap götürmek için canla başla çalışmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Burada sadece dersten not almak değil de asıl insanlara faydalı olmayı daha çok istiyorum. Zaten bizde Fen Bilgisi Öğretmenliği okuyoruz ve kısmet olursa öğretmen olacağız. Amacımız köy okullarındaki öğrencilere kitap ulaştırmaktır. Köylerimizde çok başarılı ve zeki olan öğrencilerimiz var ve bunların gerçekten kitaplara ihtiyacı var. Buradan herkese sesleniyoruz; lütfen okuduğunuz yada okuyup da rafları meşgul eden kitaplarınızı köy okulları için gönderin” dedi.
“KÖY OKULUNA BİR KİTAPTA SİZ GÖNDERİN”
Muş’un nüfus dağılımına bakıldığında yüzde 60’ının kırsalda olduğunu ve birçok köy okulunun kütüphane eksiğinin olduğunu kaydeden Sevgi Taş, “Hemen herkesin evinde okumadığı kitapları vardır. Bu kitapları istiyoruz. Bir öğrenciye elbise, çanta, defter alınır ama bir kitabın alınması daha farklı olur. O yüzden kitap istiyoruz. Biz birçok köy okulunu ziyaret edeceğiz ve bu okullarımızın eksikliklerini tamamlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile bize göndereceğiniz kitapları köy okullarına ulaştıracağız. Bu nedenle Kitap Kumbara projesini yaptık. Bu kumbaraya sizde bir kitap gönderin” dedi.
Kitap kumbarayı gören vatandaşlar ise öğrencileri tebrik ederek destek sözü verdiler.