Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda Rize TOHM sporcusu Veysel Sarıkurt, 60 kg’da rakibini yenerek Balkan şampiyonu oldu.

Organizasyona Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Arnavutluk ve Yunanistan’dan 160 sporcu katıldı. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, grekoromende 4 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya kazanırken, serbest stilde 4 altın, 2 gümüş, 1 de bronz madalya elde etti.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada, “Balkan Şampiyonası’nda Rize’de spor eğitimine devam eden Veysel Sarıkurt kardeşimiz 60 kg’da elde ettiği başarı ile bizleri gururlandırmıştır. Bu yıl 3.’sü düzenlenen Balkan Gençler Güreş Şampiyonası, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın bir adımıdır. Sporcularımız TOHM da büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Türkiye’yi her platformda temsil edecek olan sporcularımızın başarıları inanıyorum ki devam edecektir. Türkiye adına yarışmada derece elde eden bütün sporcularımızı Rize TOHM sporcumuz Veysel Sarıkurtu’u ve antrenörlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.