Elazığ’da sağlıklı yaşam için toplanan sağlık çalışanları ve vatandaşlar yürüyüş gerçekleştirdi.

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliği kapsamında, ’Sağlık İçin Her Gün 10 Bin Adım’ temalı yürüyüş düzenlendi. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla ’Sağlık İçin Her Gün 10 Bin Adım’ etkinliği Kültür Parkta düzenlendi. Etkinlik öncesinde egzersiz yapan sağlık personeli ve vatandaşlar, 10 bin adım yürüdü.

Yürüyüş yaparak toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten İl Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, ”Türkiye’de yapılan araştırmalar kapsamında toplumun yüzde 70’i fiziksel aktiviteyi, hareketli yaşamı benimsememiş durumundadır. Buda kanser, obezite, diyabet, kemik erimesi gibi hastalıkları birlikte getiriyor. Biz bu hastalıkları önlemek amacıyla toplumda sadece tıbbi tedaviler değil bizzat kişinin kendi sağlığını önleyici tedbirleri kullanarak bu hastalıkların önüne geçmeye çalışıyoruz. Niyetimiz ilaç dışında da kişinin kendi fiziksel aktivitesini, beslenmesini düzenleyerek bu hastalıklarda uzak durmasıdır" dedi.

Kendi kurumlarında, asansörler ile yürüyen merdivenleri durdurduklarını aktaran Akkuş, stantlar açarak sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını kaydetti.