Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli) () - KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi Kullar semtinde faaliyet gösteren ve trafo, yüksek gerilim hatlarında kullanılan enerji sistemlerine yönelik ürün üretilen Enpay Fabrikası'nda bir süre önce 23 işçinin işine son verilmesi üzerine başlayan protestolar devam ediyor. 23 işçinin geri alınmasını sağlamak için üretimi durduran bir grup işçinin daha işine son verilen fabrikada, onlara desteğe giden sendika yöneticileri ve işçi ailelerine polis barikat kurarak için vermedi.
Türk Metal Sendikası'nın yetkili bulunduğu Enpay Fabrikası'nda, bir süre önce iddiaya göre Birleşik Mertal İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle 23 işçinin işine son verildi. Bunun üzerine bazı işçiler de onların yeniden işe alınması için üretimi durdurdu. İşveren bu kez bir grup işçinin daha işine son verdi. Önceki akşam da işlerine son verilen işçiler işyerinden çıkmadı.
Bugün Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, Şube Başkanı Hami Baltacı ve işçilerin aileleri ile bu sendikaya üye bazı işçiler, işten çıkarılan işçilere destek vermek için fabrika önüne geldi. İşten çıkarılan işçilerin ailelerinin de bulunduğu grup, işverenin isteği üzerine buraya gelen ve bariyer kuran polis engelini aşamayınca, fabrikaya yaklaşamadı. Bazı işçilerin yakınları bu uygulama nedeniyle polisle tartıştı. İşten çıkarılan işçilerin aileleri ise fabrika önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI