Sivas’ta arızalı olduğu iddia edilen su boruları birçok mahalleyi susuz bıraktı.
Geçtiğimiz aylarda Atatürk Caddesi, Kepçeli Mevkii’nde 630’luk polietilen boruda oluşan arıza nedeniyle 10 mahalleye su verilememişti. 2010 yılında yapılan altyapı çalışmaları sonucunda Sivas Belediyesi asbestli boruları, polietilen borular ile değiştirmişti. Ancak standartların altında olduğu tespit edilen borular ilk olarak Ekim 2014 tarihinde hata verirken aynı arıza, güzergah üzerinde tekrar yaşandı.
Atatürk Caddesi’nde oluşan 630’luk ana şebeke hattı boru arızası nedeniyle Demircilerardı, Pulur, Yahyabey, Kaleardı, Gökmedrese, Yenişehir, Üçlerbey, Kardeşler, Yeşilyurt ve Mehmet Akif Ersoy mahalleleri susuz kaldı.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın yaptığı açıklamada, “Buradaki borular yaklaşık 3 yıl önce değiştirilmiş olmasına rağmen sık sık ağrıza yapıyor. Bunun sebebi de kullanılan malzemenin standartlar dışında olması. Gerekirse bu alanda bulunan hattın tamamının yenilenmesi noktasında bir karar alacağız. Bu konuda ilgili kurum ve ihmali olan kişiler hakkında da gerekli işlemleri yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadığını biliyoruz ama bizi de anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum.” dedi.