Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla ülke genelindeki tüm camilerde olduğu gibi Ordu’nun Altınordu ilçesinde de camilerde programlar devam ediyor.
Ordu’nun merkez ilçesi olan Altınordu’da Zaferi Milli Camisi’nde cuma namazı öncesi ve sonrası bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Cuma namazı öncesinde vatandaşlara Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı kısa bir sunum gerçekleştirildi. Namaz sonrasında ise, vatandaşlar Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin yemek menüsü olan üzüm hoşafı, buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.
Gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Çanakkale zaferi dünyanın dört bir tarafından gelen güçlere karşı ecdadımız, dedelerimiz büyük bir mücadele vermişler ve verirken de hangi zorluklar ile mücadele etmişler bunu bir kez daha görüyoruz. Ben öncelikle İl Müftülüğümüz tarafından hazırladığı bu programdan dolayı kutluyorum” dedi.