AK Parti Malatya İl teşkilatı 12 yıllın değerlendirme toplantısını yaptı.
AK Parti Malatya İl Teşkilatı 2002 - 2014 yılları arasında yapılan faaliyetlerini AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltılı toplantıda basın mensuplarına son 12 yılı değerlendirdi. İl Başkanı Bülent Tüfenkçi "AK Parti iktidarımızın 2002 - 2014 yılları arasında Malatya’mıza kazandırdığı yatırım ve hizmetleri değerlendirmek için buluştuk. Toplantımıza iştirak ettiğiniz için siz değerli arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sözlerime başlamadan önce 2014 yılı içerisinde Soma’da ve Ermenek’te yaşanan talihsiz kaza sonucu şehit olan maden işçilerimizi rahmetle anıyorum. Maden ocaklarımızdaki denetimlerin arttırılması ile ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını ümit ediyoruz" dedi.
2011 yılında göreve geldiklerinden bu yana 4 yıla 3 önemli seçim, 3 dev miting, 2’de toplu açılış programı sığdırdıklarını ifade eden Tüfenkçi, şunları söyledi:
"Yüzde 57 ile aldığımız oy oranımızı yüzde 71’e çıkardık. 50 binde olan üyelik oranımızı 100 binin üzerine çıkardık. Birçok açıdan dezavantajlı olan İl Başkanlığı binamızı, AK Parti’ye yakışır bir binaya taşıdık. Bu başarılar 4 yıl boyunca gece gündüz demeden bizlere yol arkadaşlığı eden, her zaman dik duran, fedakarlıktan çekinmeyen, Genel Merkezimiz tarafından da örnek gösterilen teşkilatımıza aittir. Bu bakımdan gurur duyduğumuz teşkilatımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli arkadaşlar şu hususu da özellikle dikkatinize sunmak isterim; Bildiğiniz üzere bundan bir yıl önce, 2013 yılında, Cumhuriyet tarihimizin en parlak yılını yaşarken bu başarılara, ülkemizin istikbaline ve istiklaline yönelik Haziran ayında yapılan Gezi Parkı olayları ve akabinde 17 ve 25 Aralık’ta kurulan komplo, Türkiye’nin bu en parlak, en başarılı yılını doğrudan hedef almasına şahitlik etmiştik. O gün sizlere yine böyle bir toplantımızda Türkiye’nin emin ellerde olduğunu, endişelenmemenizi ifade etmiştik. Aradan geçen bir yılda haklı olduğumuzu milletimize gösterdik. Bugün ülkemiz hamdolsun tüm komploları, saldırıları geride bırakarak büyüme ve kalkınma hamlelerine tüm hızıyla devam etmektedir. Yine 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri bu saldırılara birer tokat mahiyetindeydi. Tabi ki en güzel tokatlardan birini de hemşerilerimizin desteği ile ilimizde gerçekleştirdiğimiz dev mitingler ve sandıktan çıkan sonuçlardı. Hala kendilerine gelememişler ki sarsılanın hangi taraf olduğunu yanlış tarif ediyorlar. Anlamayanlar için inşallah milletimiz 7 Haziran’da bir cevap daha verecektir."
Tüfenkçi, şöyle devam etti:
"Yine 2014 yılında 30 Mart seçimleri arefesinde Türkiye’nin büyük bölümünde olduğu gibi Malatya’da da meyve ağaçlarımız yaşanan don felaketinden büyük zarar gördü. Özellikle Malatyalı hemşerilerimizin en önemli geçim kaynaklarından olan kayısının zarar görmesi hepimizi derinden üzdü. Bu konuda milletvekillerimiz ile yaptığımız girişimler neticesinde hükumetimiz borçların ertelenmesi ve faizsiz kredi verilmesi hususunda adım atmıştır. Malatya’mıza 2014 yılında; Ulaştırmda 200 milyon liraya yakın ödenek, sağlıkta 15 milyon liranın üzerinde ödenek, Gençlik ve spor alanında 60 milyon lira üzerinde ödenek, Aile ve Sosyal Politikalarda 43 milyon lira ödenek, Orman ve Su İşleri Bakanımızın katılımı ile 327 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini attık, Çevre ve Şehircilik kapsamında 10 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık”dedi.
Basın toplantısına ilçe teşkilat başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.