Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında, kadrolu öğretmen ve usta öğreticiler tarafından açılan kurslarda el emeği göz nuru ile ortaya çıkarılan ürünlerin teşhir edildiği yılsonu sergisi açıldı.
23 Ağustos İlkokulu bahçesinde düzenlenen yılsonu sergisinde konuşan Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Abasıyanık, bugüne kadar 357 genel, 324 mesleki ve teknik, 35 okuma-yazma olmak üzere toplam 716 kurs açıldığını söyledi.
Kurslardan 14 bin 804 kursiyerin yararlandığını ifade eden Abasıyanık, “Ayrıca açık öğretim ortaokulunda 736, açık öğretim lisesinde 4 bin 435 öğrencisin iş ve işlemleri merkezimizce yürütülmektedir. Takdir edersiniz ki marifet iltifata tabidir. Bu sergiyi düzenlemekteki amacımız budur” dedi.
Konuşmanın ardından Abasıyanık ve beraberindekiler, Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerler tarafından yıl boyunca hazırlanan serginin açılış kurdelesini kesti. Davetliler, sergide stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldılar.