Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Vali Necati Şentürk, TEOG Sınavında başarılı olan 14 öğrenciye 28 çeyrek altın hediye etti.
TEOG Sınavında başarı kazanan ve Türkiye Birincisi olan Kırşehirli 14 öğrenci sınav sorularının tamamına doğru cevap vererek Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den ve Kırşehir Valisi Necati Şentürk’den çeyrek altın aldı. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Bahçeci, "Sınavlarda Kırşehir olarak başarı göstermekteyiz. Sadece sınavlarda değil, toplumun her alanında önde olan bir iliz, ilimizin gelişmesi süreci içerisinde çocuklarımızın da böyle bir başarı ile hem ailelerini hemde bizleri mutlu etmiştir. Ahi Evran’ın izinden onun prensipleri ile hareket eden gençlerimizin gerekli destekler verildikçe inanıyoruz ki başarısız olma şansları yoktur. Bizler inanmaktayız ki herkes üzerine düşen görevi layığı ile yerine gitirirse başarıda o oranda kaçınılmaz olur. Bizler kendi alanlarımız da elimizden gelenin en iyisini yapma yolunda gayret içerisindeyiz. Gençlerimizi kendi kültürlerini öğrenmelerini ve geliştirmeleri noktasında okullarımız öğretmenlerimiz ve onların aileleri ile istişare halindeyiz. Yapmakta olduğumuz ziyaretlerimizde bu amaca hizmet etmekte Kırşehir adına gençlerimizle gurur duyduk" dedi.
Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise bir önceki dönemde 7 öğrencinin soruların tamamını doğru cevapladığını bu yıl ise 14 öğrencinin soruların tamamına doğru cevap verdiğini ifade etti. Vali Şentürk, "Umut ederim ki bu oran seneye 28 olur. Meslek hayatımın büyük bölümünü eğitime ayıran birisiyim. Hiçbir devlet eğitim olmadan devlet olma özelliğini de kazanamaz" diye konuştuktan sonra öğrencilere çeyrek altın hediye etti.
Türkiye birincisi olarak 28 altın alan öğrencilerle birlikte Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi ziyaretine Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da eşlik ederken Kırşehir’de derece yapan 14 öğrencide devlet okulu öğrencisi olduğu öğrenildi.