Sultangazi Belediyesi, ilçe sınırları içinde belirlenen alanların dışında kesim yapan vatandaşlara ceza kesti.

Sultangazi Belediyesi, Kurban Bayramının birinci gününden ilçe sınırları içinde belirlenen alanların dışında kesim yapan ve kaçak kurban satışı yapanlara ceza kesti. Zabıta ekiplerinin sık sık denetim yaptığı ilçede kaçak kesim ve kaçak satış geçtiğimiz yıllara oranla oldukça azalsa da bazı vatandaşlar kurbanlarını kendileri kesmek isteyince ceza yemekten kurtulamadı.

Zabıta ekipleri, alınan önlemlere rağmen ilçe sınırları içinde belirlenen alanların dışında kesim yapan ve kaçak kurban satışı yapanları tespit etti. Yapılan tespitin ardından zabıta ekipleri kaçak kesim yapan vatandaşlara tek tek ceza kesti.

Ceza kesilen vatandaşların savunması herkes kesiyordu, bizde kestik oldu. Bazı vatandaşlar cezaya razı gelirken bazıları ise duruma isyan etti. Ancak yine de cezadan kurtulamadı.

Yapılan denetlemelere ilişkin bilgiler verenSultangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Serkan Sencar, “Şu anda Sultangazi Belediyesi olarak 600’e yakın çadırımız mevcut burada. İçeride kesim yerlerimiz var. İlçe genelinde toplamda 13 tane kesim yerimiz var. Vatandaşlarımıza bu kesim yerleri dışında kurban kesilemeyeceği hakkında bilgilendirme yaptık. Fakat yinede bu kamuya ait yerlerde parklarda sokaklarda kesiyorlar. Bizde kabahatler kanuna göre 109 lira para cezası kesiyoruz. Ayrıca çevre kanununa göre işlem yapıyoruz” dedi.