İhtiyaç sahibi ve kimsesiz ailelere yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Şehitkamil Belediyesi, yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budanan dallarını dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyor. Şuana kadar 500 aileye ulaştırılan 500’er kilogramlık odunların bu yıl yaklaşık 2 bin aileye dağıtılması hedefleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait fidanlık alanında ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere biriktirilen odunlar, burada titizlikle çalışan işçiler tarafından hızar makinesiyle küçültülerek depoda istifleniyor. Daha sonra 50’şer kilogram halinde çuvallara doldurulan odunlar, Şehitkamil Gıda Bankası tarafından belirlenen dar gelirli ailelere araçlarla ulaştırılıyor. Her yıl düzenli olarak Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılan odunlarını teslim alan aileler, kışı sıkıntısız geçiriyor. Her aileye 10 çuval halinde 500 kilogram olarak dağıtılan odunların bu yıl 2 bin aileye ulaştırılması hedefleniyor.

ŞEHİTKAMİL’DEN ISINMA SORUNUNA ÖRNEK ÇÖZÜM

Ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı yetişmesi için yapılan ağaç budama işleri ilçenin birçok yerinde aralıksız olarak devam ediyor. Yol kenarlarında, park ve bahçelerde, tüm yeşil alanlarda kurumuş, tehlike arz eden ve budanması gereken ağaç dalları titiz bir çalışmayla budanıyor. Uzun ve soğuk geçen kış şartlarında, ihtiyaç sahibi vatandaşların kömürün yanı sıra odun bulmakta zorluk çekmemesi için Şehitkamil Belediyesi toplam bin ton odunu ailelere yakacak olarak dağıtarak ısınma sorununa çözüm getirmiş oluyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Bu yıl hem odun hem de kömür ihtiyacını Şehitkamil Belediyesi tarafından karşıladığını dile getiren ihtiyaç sahibi bir vatandaş, “Maddi durumumuz yetersiz olduğu için odun ve kömür ihtiyacımız vardı. Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Gıda Bankası’na müracaat ettik. Bunun üzerine Şehitkamil Belediyesi tarafından bu yıl kışlık yakacağımız için 500 kilo odun ve kömür yardımında bulunuldu. Bunun dışında yiyecek ve içecek yardımı da yapılıyor. Şehitkamil Belediyesi her türlü sıkıntımızı gideriyor. Başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçen tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

BELEDİYEMİZ BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR

Şehitkamil Belediyesi’nden her türü desteği aldıklarını ifade eden 8 Şubat Mahalle Muhtarı Ramazan Doğan, “Şehitkamil Belediyemiz mahallemizde bulunan yardıma muhtaç ailelere yardım konusunda büyük bir çaba gösteriyor. Kışlık yakacağından tutun giyecek ve yiyecek bütün yardımları büyük bir özveriyle ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyor. Bugünde 8 Şubat Mahallemizde bulunan birçok yardıma muhtaç ailelerimize kışlık yakacak için 500 kilo olmak üzere odun yardımında bulunuldu. Geçtiğimiz günlerde de kömür yardımı yapılmıştı. Belediyemiz yardımın yanı sıra mahallemizin güzelleşmesi adına yol asfalt çalışması, park çalışması çevre düzenlemesi gibi çalışmalarda da bulunuyor. Bütün mahalle sakinleri olarak Şehitkamil Belediyesine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.