IRONMAN 70.3 TURKEY BİRİNCİLERİ ÖDÜLÜNÜ ALDI
Türkiye’de ilk defa düzenlenen ‘Gloria Ironman 70.3 Turkey’ yarışında birincilik ödülünün sahibi Van erkeklerde Lierde Frederik, kadınlarda da Alexandra Tondeur zorlu yarışı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Yarış sonunda düzenlenen ödül töreninde profesyonel erkeklerde birinci Belçika’dan Van Lierde Frederik, ikinci Almanya’dan Paul Schuster, Almanya’dan Patrick Lange, dördüncü Polonya’dan Sowinski Milosz ve beşinci Danimarka’dan Knossalla Matthias’a ödülleri verildi. Kadınlarda da birinci Belçika’dan Alexandra Tondeur, ikinci İspanya’dan Gurutze Frades, üçüncü İngiltere’den Caroline Livesey, dördüncü Avusturya’dan Gruber Elisabeth, beşinci Macaristan’dan Halasz Arina ödül aldı.
Takımlar kategorisinde Spor Müdürü Cem Yılmaz’ın kaptanlığını üstlendiği CNN Türk ekibi de üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Yarışmanın en yaşlı sporcusu Rusya’dan 80 yaşındaki Borris Krillov da kategorisinde birincilik ödülü aldı. Törende farklı yaş gruplarında derece elde eden sporculara da ödül verildi. Törende sporculara ödül olarak plaket ve çeşitli hediye verildi. Yarışta 04.28.12 zamanlamayla Barlas Kazancı en hızlı Türk erkek atlet oldu.
Törende profesyonel kadınlarda birinciliği elde eden Alexandra Tondeur, 2015 sezonunda ilk yarışını kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Erkeklerde birinciliği kazanan Van Lierde Frederik 2013 yılında İronman Dünya Şampiyonluğu’nu kazandığını hatırlattı. 2015 yılının ilk yarışında ve Antalya’daki son yarışta birincilik kazandığını vurgulayan Frederik, Türk sporseverlerin atletlere gösterdiği ilginin kendisini memnun ettiğini söyledi.
Törene Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Serik Kaymakamı Rıfat Altan, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın Ironman Avrupa, Ortadoğu ve Güney Afrika Ceo’su Thomas Dieckhoff da katıldı.

FOTOĞRAFLI