Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilkokul 1. sınıf öğrencileri göz taramalarından geçirmeyi sürdürürken, çocuklarda en çok miyop gözlemlendiği belirtildi.
Bu çalışmalar kapsamında Tepebaşı Korgeneral Lütfü Akdemir İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri göz taramasında geçirildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Göz Sağlığı Bölümü ile ortaklaşa yürütülen göz taramaları çerçevesinde, gerekli durumlarda öğrencilerin tedavileri gerçekleştiriliyor. Yapılan kontroller neticesinde öğrencilerde en çok miyop gözlemleniyor. Astigmat ve göz kayması da karşılaşılan diğer durumlar arasında. Taramalar neticesinde öğrencinin ailesi ile iletişime geçilerek farkındalık oluşturuluyor. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli bir personel ile tedaviye ihtiyacı olan çocuk ve velisi ile ESOGÜ Tıp Fakültesi Göz Polikliniği’ne gidiliyor ve tedavi sürecine başlanıyor.
Yapılan açıklamada, "Göz taramaları ile öğrencilerin görme bozukluklarının önüne geçilerek, daha sağlıklı bir yapıya kavuşmaları ve bunun yanında derslerinde daha başarılı olmaları hedefleniyor. Ayrıca taramaların ardından öğrencilere, diş fırçası ve diş macununun yanı sıra çeşitli hediyeler veriliyor. Halk sağlığı konusunda önemli çalışmalara imza atan Tepebaşı Belediyesi, okullarda sürdürdüğü sağlık taramalarına devam edecek" denildi.