Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin eşi Şükran Edebali, “Yıldırım’da Sağlıklı Kadınlar Mutlu Aileler” projesi çerçevesinde ilçedeki kadın muhtarlarla bir araya geldi.
Yıldırım Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliğiyle gerçekleştirilecek proje öncesi altı mahallenin kadın muhtarlarıyla bir araya gelen Şükran Edebali, kanser tarama programının önemine işaret ederek, “Meme kanseri maalesef kadınlar arasında en sık görülen kanser türüdür. Erken safhada teşhis edildiğinde büyük ölçüde tedavi edilebiliyor. İlçemizde yaşayan yaklaşık 243 bin kadınımızı meme kanseri ve diğer kanser türlerinden koruma hakkında bilgilendirmek istiyoruz” dedi.
Edebali, ailesinde kanser hastalığı görülmüş, 30-35, 40-69, 50-70 yaş aralığındaki dezavantajlı kişilere yönelik bir çalışma yapılacağının bilgisini verdi. İlk etapta kadın muhtarların bulunduğu Davutdede, Ertuğrulgazi, Karaağaç, Mollaarap, Siteler ve 75. Yıl mahallelerinde taramaların yapılacağını belirten Şükran Edebali, “Taramaları olumsuz sonuçlanan ve tedaviye ihtiyaç duyacak kadınlarımızı yakından takip ederek destekleyeceğiz. Yıldırım’da geleceğe yönelik sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz ancak sağlıklı kadınların bulunduğu bir toplumda mümkün olabilir” ifadelerini kullandı.