Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde dün meydana gelen bombalı saldırıda ölen 32 kişi arasındaki üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Uğur Özkan'ın Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki evinde yas var. Komşuları, Uğur Özkan'ın gözyaşı döken annesi Keriman ve ablası Hatice Özkan'ı teselli etmeye çalıştı.
Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 32 kişi arasındaki Uğur Özkan'ın Cizre'deki evinde taziye hazırlıkları başladı. Anne Keriman ve abla Hatice Özkan, gözyaşına boğulurken, bugün saat 16.00'da getirilecek cenaze için hazırlıklar başlatıldı.
KOBANİ'DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN ŞEKER ALMIŞTI
Keriman Özkan, oğlunun ölümı haberini televizyondan duyduğunu belirterek, "Biz televizyondan haberi duyduk. İstanbul'da çalışıyordu. Bayramda ziyaretimize gelmişti. Bayramımızı kutladı, ablasının bayramına da gitti. 'Anne duş alayım mı?' diye sordu, ben de 'Al oğlum' dedim. 'Hadi oğlum güle güle git' dedim. 25 yıldan beri İstanbul'daydık, bütün arkadaşlarıyla birlikte aralarında topladıkları paraları biriktirip, şeker almışlardı. 'Bu şekerleri arkadaşımızla birlikte götüreceğiz Kobani'ye' dedi. Topladıkları şekerleri Kobani'deki çocuklara götürecekti, olmadı götüremedi" dedi.
ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ OKUYORDU
Abla Hatice Özkan ise Kürtçe ağıtlar yakarak, kardeşi Uğur'un elektrik mühendisliği okuduğunu anlattı. Hatice Özkan, şunları söyledi:
"Ne istediler benim kardeşimden? Evlenecekti, ne istediler? 26 yaşındaydı daha, ben kardeşimin kanını yerde bırakmam. Eletrik mühendisliği okuyordu, açık öğretimi bitirmişti, tekrar başlamıştı. Bayramın 1'inci günü tek söylediği şey, 'Ben de Cizre'ye bayramlaşmaya geleceğim' diye. Ben şaka yaptığını zannettim, geldi bak cenazesini bana getirdi. Kobani'ye her zaman destek veren bir kardeşimdi. Geçen sene de Kobani'ye gitti, geldi. Annem şeker vermiş, tek amaçları çocukları sevindirmekti. Başka günahları yoktu. Elinde silahı yoktu, bıçağı yoktu. Hani nerde Türkiye Cumhuriyeti? Diyorlar 'Kardeşiz', kardeşlik bu mu?" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI