Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, Hindibaba Mahallesi’nde yaşayan engelli vatandaşın evinin dış cephesine asansör yaptırdı.

Çüngüş’ün Hindibaba Mahallesi’nde tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdüren 60 yaşındaki bedensel engelli Muhittin Korkut, Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca’dan, evine rahat girip çıkabilmesi için asansör yapılmasını istedi. Talep üzerine ilgili birimlere talimat veren Arslanca, Korkut’un evinin dış cephesine asansör yaptırdı. Arslanca, Korkut’un 30 yıl önce geçirdiği felçten dolayı tekerlekli sandalyeye bağımlı bir şekilde yaşadığını belirterek, 2 katlı olan evinden dışarı çıkamadığını ve sosyal yaşantıdan uzak kaldığını söyledi. Hindibaba Mahallesi Muhtarı Yusuf Yerlikaya ve Hindibaba Dernek Başkanı Sami Akelma ile beraber yaptıkları ziyarette engelli vatandaşın talebi üzerine evine asansör yaptıklarını anlatan Arslanca, Korkut’un asansör sayesinde rahatça dışarı çıkabildiğini, tüm engellerini kaldırmak için hizmete hazır olduklarını ifade etti.

Daha öncede evinden çıkamadığını dile getiren bedensel engelli Muhittin Korkut ise, evden çıkabilmek için başkalarının yardımına ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Asansör sayesinde rahatça evinden dışarı çıkabildiğini dile getiren Korkut, Belediye Başkanı Arslanca’ya teşekkür etti.