Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez; cami, Kur’an kursu ve din hizmetlerine verdiği destekten dolayı Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’ya bir tablo gönderdi.
Muş’ta din görevlilerine yönelik öğretmenevinde düzenlenen ‘Dinde verimlilik’ konferansı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Muş İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Dinde Verimlilik’ konulu konferansa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görme tarafından Belediye Başkanı Feyat Asya’ya gönderilen tabloyu vererek, teşekkür etti. Keleş, “Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya’ya Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez hocamız tarafından gönderilen tabloyu vererek, hocamız adına cami, Kur’an kursu ve din hizmetlerine verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Feyat Asya ise, mensubu olmaktan gurur duyduğu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kendisine böyle anlamlı bir hediye verilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Asya, “2014 yılında yapılan yerel seçimlerden önce Muş İl Müftülüğü’nde görev yapıyordum. Aynı zamanda Memur-Sen Başkanlığı görevini de yürütüyordum. Dolayısıyla hem memur hem sendikacı olarak özellikle din hizmetlerinde yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyorum. Seçildikten sonra aslına bakarsanız, sadece cami, Kur’an kursu ve din hizmetlerine değil, bütün eğitim kurumlarımıza elimizden geldiği kadarı ile destek olacağımızı taahhüt etmiştik. Allah’a hamdolsun ki taahhütlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. İmkanlar dahilinde cami, Kur’an kursu ve din hizmetlerine verdiğimiz acizane desteklerden ötürü çok kıymetli hocamız Diyanet İşleri Başkanımız bizleri ödüllendirerek gururlandırdı. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programda konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, günümüzde İslam aleminde yaşanan hadiselere bakarak bazılarının yaşanan kötülüklerle İslami ilişkilendirmek ve birleştirmek istediğini, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş tarafından din görevlilerine konferans verildi.