Mersin'de 'Okullar Hayat Olsun Projesi' yönetim kurulu toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül başkanlığında gerçekleştirildi.

Gül, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 'Okullar Hayat Olsun Projesi'nin hayata geçirilmesinde, Mersin'de yürütülmekte olan 'Açık Okul Projesi'nin esin kaynağı olduğunu belirterek, kendilerince yürütülen bu projenin Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulduğunu hatırlattı. Projenin Bakanlık tarafından beğenildiğini ve isminin değiştirilerek tüm Türkiye’de uygulanmasına karar verildiğini kaydeden Gül, Türkiye genelin 'Okullar Hayat Olsun' adıyla bu projenin uygulanmakta olduğunu belirtti.

Projenin Mersin'deki uygulamalarına ilişkin bilgi veren Gül, proje ortağı olan başta belediyeler ve diğer kamu kuruluşlarının yeterince destek sağlayamadığına dikkat çekti. Gül, maddi yetersizlikleri neden gösteren proje ortaklarını yeni bütçe çalışmalarında projeye imkanları dahilinde maksimum katkı yapmaya çağırdı.

Konuşmasında, değişik tür ve derecedeki birden fazla okul ve kurumu içerisinde barındıran eğitim kampüsünün Mersin'e kazandırılacağı müjdesini de veren Gül, kampüslerin içerisinde pansiyon, yatakhane, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, spor alanları, rehberlik ve sağlık ünitesi, konferans salonu, çok amaçlı salon gibi birçok sosyal donatı alanının yer alacağını ve Mezitli ilçesi sınırlarında bulunan geniş bir alana yapımının planlandığını söyledi.