BURSA Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet–İş Sendikası arasında bin 331 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme ile en düşük işçi maaşı 2 bin 628 liraya çıktı. Sözleşme sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, işçilerle davul-zurna eşliğinde oynadı.
Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet– İş Sendikası tarafından hazırlanan toplu iş sözleşmesi, BUSKİ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle imzalandı. Hizmet- İş Sendikası’na bağlı bin 331 işçiyi kapsayan toplu sözleşme, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Hizmet- İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz tarafından imzalandı. İşçiler, sözleşme sevincini, davul-zurna eşliğinde kutlayarak bayram coşkusunu erkenden yaşadı. Başkan Altepe de işçilerle birlikte oynayarak sevinçlerine ortak oldu.
15 Mart 2015 ile 14 Mart 2017 tarihlerini kapsayan sözleşmedeki zam oranları yüzde 4 ile 27 arasında değişiyor. Büyükşehir Belediyesi’nden 864, BUSKİ’den de 467 işçiyi kapsayan sözleşmeyle en düşük işçi maaşı da 2 bin 147 liradan 2 bin 628 liraya çıkarıldı. Sözleşmede, en düşük maaşların zam oranları yüksek, en yüksek maaşların zam oranları da düşük tutularak denge sağlanmasına ve aradaki ücret farklılıklarının giderilmesine çalışıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI