Soma maden faciası sonrasında toplanan yardım gelirleriyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan Futbol Okulu Soma Belediyesi’ne devredildi.

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasının ardından TFF tarafından, Somalı çocukları sporla rehabilete etmek, yaralarını sarmak, bölgede futbolu geliştirmek amacıyla 49 dönümlük araziye 6 milyon 200 bin TL harcanarak inşa edilen TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu açılışı yapılmadan kaderine terk edilmişti.

Soma Belediye Meclisinde yapılan görüşmelerde gündeme gelen futbol okulunun bir türlü federasyon nezdinde aktifleştirilememesi ve daha açılışı yapılmadan dökülmeye başlaması Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’yi harekete geçirdi. Burayı Somalılar’a kazandırmak için girişimlerde bulunan Ergene, AK Partili Manisa milletvekillerinin de destekleriyle amacına ulaştı ve tesisin devri Soma Belediyesi’ne yapıldı.

Tesisin işletme, güvenlik ve personel haklarını devralan Soma Belediyesi burayı Somalıların aktif bir şekilde kullanması için çalışmalara başladı. İlk olarak tesis içerisine olimpik yüzme havuzu yapılması için girişimlere başlanacağı vurgulanırken tesisten ilçedeki tüm spor kulüplerinin faydalanacağı belirtildi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Soma maden şehitlerimizin çocukları ve Somalı çocukların aktif olarak kullanabileceği tesisten Soma’daki spor kulüpleri de faydalanabilecek. Hayırlı olsun" dedi.